15 Dagar kvar

Som löpare med inplanerade lopp är det ett stort gissel nu när många är förkylda. Det hostas och snoras överallt. Vi vet att många försöker undvika människor som ger den minsta antydan på sjukdom. Det är ganska lustigt, för när vi pratar med andra. Så reagerar alla lika, INGEN vill bli sjuk veckan innan ett lopp. Då är det kört! För en start med pågående sjukdom ger inte den respons man önskat sig. Det är dessutom en stor risk att utsätta kroppen för hög påfrestning.

Så årets första lopp står för dörren och Åsa har prickat in en förmodad luftrörskatarr. Grattis, det är väl typiskt. För det är ingen 5km tur som ska utföras. Det är en 82km tur i värme och med 4300 positiva höjdmeter. Men! Som rubriken lyder. Det är hela 15dagar kvar till start. Så bättre nu än senare inpå. Bara att bita i det sura äpplet och låta kroppen få den vila som krävs. I detta skede kikar vi tillbaka på träningen de senaste veckorna. Det har varit mycket bra träning trots isgator och kyla. Bra mängd och några rediga långpass, följt av brutala backpass och varma inomhuspass. 397km i Januari avslöjar en bra ökning med flera veckor över 90km löpning. Lite mer nedförsbackar hade varit bra att få till, nu får vi förlita oss på att låren pallar med stryk ändå. Distansen som vi ska utföra skrämmer ingen av oss. Det fixar vi, om de så krävs längre tid än planerat.

advanced-82-1024x396

Ibland (läs. ofta) drömmer vi att någon kommer med ett sponsorkontrakt som innebär: Träning, mat och resor. Förstå känslan att kunna träna 100% och få den återhämtning som krävs. Undrar hur bra det skulle gå att bli. Löpare är/blir sällan rika, även om de utför tävlingar som är helt otroliga. Finns några få som hakar sig fram, all heder åt dem! Vi brukar skoja om ”Man skulle blivit fotbollsproffs, eller Golf..”

Det mesta av utrustningen är färdig. Skorna är inkutade, gels & energi redo, vit ful kepa för skydd mot solen, nya ryggan klar. Plus allt de som arrangörerna kräver; allt i från kopp, röda baklysen, räddnings filt, extra superjacka och pannlampa.

Senad planerar att fortsätta träna efter loppet. Åsa planerar att försöka få igång kroppen efter loppet. Kanske de går att hyra en Segway i Las Palmas… med lite tur ska vi även hinna se matchen på plats. Las Palmas – Real Sociedad.

 

Nu får vi fortsätta längta några dagar till innan vi far över till vårt andra ”hem”. Oavsett loppet kommer det bli helt magiskt att få komma åter till bergen. Äta Papas arrugadas med Mojo Rojo. Vada i saltvatten. Äta glass. Möta regnet uppe i bergen för att möta solen i dalen. Äta färsk frukt…

Annonser

5 thoughts on “15 Dagar kvar

 1. Kommer bli en häftig tur! Ser fram emot rapporten efteråt.. 🙂
  Kollade lite på Lida Ultra i maj häromdagen, såg att ni sprungit den och efter att ha läst er redogörelse vart jag än mer sugen. Men vi får se vart det landar.

  På tal om något helt annat så gillar jag verkligen er ”header” på bloggen, riktigt snygg!

  Liked by 1 person

  1. Tack för feedbacken! Lida är ett kanon lopp, tar man de lite chill i backarna som är där. Kan man göra riktigt fina tider (om man gillar grus/mjukare underlag). Vi har Lida som plan B, krävs lite logistik för den tidiga starten 🙂

   Gilla

  2. Tycker du ska anmäla dig till Lida Simon, det är förvisso ett varvlopp men det är i stil med BRR. 18 km varvet. Trevligt lopp.

   Headerbilden är tagen högt ovan molnen med Davos, Schweiz som bas.

   Gilla

 2. Själv avslutade jag 2016 med magsjuka och påbörjade 2017 med influensa. Och den har kommit och gått nu ändå sen nyår. Tyvärr har så klart träningen blivit inte så lite lidande, så det är tveksamt att jag ens försöker ta mig till start.. 6 veckors missad träning är ingen bra uppladdning för någon löptävling alls så Trans GC 125 känns inte helt lovande just nu..

  Gilla

  1. Nej, men va fn (ursäkta)! Jag har försökt se om ni kört nåt kul pass nu innan, men inte så mycket uppdateringar. Sex veckor är ingen hit, du har ju massa rutin till skillnad från en annan. Så jag är säker på att du skulle klara en start ändå, på ren rutin. ❤ Hur går de för Krister?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s