Snö – Långpass – Rehab

Rehabilitering av Senads häl pågår och vi är nu inne på den 10e veckan. Sedan mitten av maj har han haft små och stora besvär med hälsenan. Det har gått att springa men inte i något högre tempo samt under förutsättning att steglängden förkortades för minimal påverkan av senan.

Efter mycket om och med sökte Senad hjälp hos en idrottsläkare och fick med sig hem ett gäng övningar att göra. Det visade sig också att hälsenan var väldigt svullen. Efter en återkontroll så hade svullnaden minskat från 16,4 mm till 14,4 mm. Det är alltså på god väg att bli bättre men det tar tid. I bästa fall kan Transgrancanarias Starter-lopp genomföras, alltså, genomföras, inte något tal om fart. Det har varit svårt att acceptera att löpningen fått minska men det har ändå fungerat. Övningarna som gjorts för att rehabilitera hälsenan har varit excentriska. Efter 9 veckor har övningarna blandats lite och blivit tyngre eller tuffare om man så vill. Senad känner att det har hjälpt honom och förstår att det kan ta tid innan det hela är lämpligt för fartträning.

En vanlig vecka kan därför nu se ut så här:

Måndagar: Gymmet
Tisdagar: Lätt löpning ca 90 min
Onsdagar: X-Trainer (hårt motsvarande 2.40 – 2.50 min/km, backe) + Gymmet eller MTB
Torsdagar: Löpning med Run Cool, varit med på det som går
Fredagar: Samma som onsdag
Lördagar: Långt på MTB alternativt ca 60 minuter hårt på X-trainer + Gym
Söndagar: Gymmet

Rekord på X-Trainer 10 km backe på 10 av 20 i motstånd: 25.49 min.
Summa: Ca 10 h träning per vecka.

Hur känns det då, när man inte får springa som en vill?

– Alternativträningen är helt okej men det börjar bli ont om väl fungerande X-Trainers på gymmet
– Kroppen har fått en bra genomkörare så här långt och blivit starkare
– MTB i 55 km/h i snitt nerför grusbacke är roligt…det är först efter man kommer på hur illa det kan gå…

I bästa fall kanske det går att göra en rättvisa på Silverleden på 1 dag. I bästa fall. Det går i Juli 2017. I bästa fall.

Idag har dagens ägnats åt ett långt pass för Åsa. Jag har följt i bil och skapat spår och röjt väg där det behövts. Det blev strax över 40 km genom Dalaskogarna med start strax norr om Olofsfors. Snön hade lagt sig rätt rejält i skogen. Hemma i byarna är det lite lugnare men uppskattningsvis ca 25-30 cm i skogen. Bra med snö, förhoppningsvis kan vi snart åka skidor. På sina håll ser vi att spåren börjar läggas och i ”närliggande” Säfsen erbjuds tex 23 km längdspår. Åsas långpass flöt på. Det passet är ett i ledet inför ett längre projekt som snart kommer bli av. Det ska bli spännande att följa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s