Seger i Svarta Maran

Igår beslöt vi oss för att delta i Svarta Maran. Ett lopp som skulle gå från Sveboäng i Västerfärnebo till Sätra Brunn. Ingen av oss hade kutat loppet tidigare så vi visste inte så mycket alls (ganska skönt). Någon sa att det var stigar och backar vilket vi såklart nappa på (mer om det sen).

Målet för Senad var att hålla hälen i bra läge, ”ta de lugnt”. Åsa ville få till lite mängd utan att behöva springa på hemmaplan ensam. Så målen var för dagen ganska så neutralt satta.

Vi ställde bilen i Sätra Brunn och hann med att kika runt. Wow, vilka vackra byggnader och så mycket fina röda hus. Efter ett tjog toabesök (varför är de sådär) skulle en buss ta oss till starten. Mysigt och trivsamt. För där träffa vi på klubbkompisar och bekanta lokala löpare. Cissi från Norberg var med (hon hade kutat loppet tidigare år och berätta bra info) och så Lena B och Petra W.

Väl framme vid starten visade det sig att det var en idrottsplats mitt ute på ett åkerlandskap. Så smart! Där blev det ännu mer toabesök (var de ens nödvändigt)? Nummerlappar på och massa prat med trivsamma människor. Cassie (”Salasotarn”) ladda med sin MTB och hennes Jens ladda med kaffe. Alla var redo!
14330933_10153633701222924_1160407782_n

Vid starten var det som vanligt, ingen ville stå vid linjen och pressa. Så släpptes vi iväg och ingen ville ta fronten. Åsa ville inte leda klungan och väntade ivrigt på att någon snabb man skulle passera. In på första stubbåkern och nässelspecialen försökte vi hålla tempot uppe. En bibba män drog iväg och Åsa var första dam. Ingen stress bara skönt tempo. Sen blev det grusväg, en lång sådan och vi slog av på farten. Tills en herre och dam ville passera. Perfekt! Åsa haka på henne och de hann prata på ganska mycket. Senad som skulle ta de ”lugnt” var med och om i full fräs. Så Åsa och damen slog följe och drog om vart annat. I ganska behagligt tempo. Allt är mycket lättare med sällskap och jag inbillar mig att båda upplevde det så. Tills sista kilometerskylten kom och det äntligen blev stig. Då var det bara att släppa på handbromsen och öka. Ingen hängde på i rygg sista kilometern blev den snabbaste på 3:49min. Att få till en sådan fartökning i denna värme är ett kvitto att kroppen har massor kvar. Tiden blev 1:55:40 (banrekord) och seger för Åsa. Senad kom in på 1:59:17 och en elfteplats (och en häl som höll). Båda under två timmar känns rätt för dagen. Simon från Västerås kom in strax före Senad på en tiondeplats!

Mikael lyckades hålla sin seger i herrarnas 1:44(banrekord)!! Så Västerås LK levererade två segrar och två duktiga killar på strax och över topp 10! Cassie (sotarkollegan) knep första platsen i MTB klassen för damer! Så det blev mycket blommor och presentkort idag!

Skönt efterhäng i gräset! Sommarkänslor med kaffe och kaka. Svarta Maran levererade! Bra service, bra vätskestationer och mycket trivsamt i allmänhet! Lite bilder på det…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s