MTB för en öm häl

Från och till har en distinkt smärta tagit ett grepp om Senads högra häl. Som en fotboja som utan tillträde har den snärjt sig runt hans ena fot. Vila är inte ett ord som smakar saft i en aktiv löpare. Trots det har han ägnat mycket tid på gymmet och försökt få bukt på den där griniga senan. På slutet har löppassen kortats av och allt blir bara skräp. Så i Torsdags fick han tid hos en duktig läkare (samma person som såg till att Åsas då oupptäckta spricka blev funnen). L såg ganska så snart att den var en ökad svullnad över hälsenan och tendinos. Så nu är det rehabövningar och en kur med antiinflammatoriskt medikament. Intervaller, snabbpass och hoppövningar får vänta lite.

I samma veva fyller han år och La Famiglia ordnar så en MTB kan inhandlas. Sagt och gjort! Samma dag som cykeln är hemma, testas den ut i skogen. Mycket väl godkänt! Stort tack till Runes Sport i Skinnskatteberg (numera Sport Ringen). En lokal sportaffär där servicen är hög! Så nu blir det mycket MTB och en fortsatt hög träningsmängd.

Dag 2// ”Jag vill ha ett pass på minst 50km, helst inga smala stigar” – Senad
Det blev en fin tur ut till Semla vidare över Rudgruvan. Upp på gamla Bråforsvägen mot Djupkärra. In i skogen mot Norberg (Halvarsbenning), ut mot Fragg och in via Dalagränsen. Mitt i ingenstans ut på en ytterligare skogsväg. Vi kom ut i Älgsjöbo och körde via Hemshyttevägen hemövers. Landade på strax över 51km. Cykeln, jo den fick som sagt var mycket väl godkänt. Så nu väntar det mer alternativträning och häftiga pass i skogen.

För oss som vill hålla oss skadefria är det på Torsdag 1/9 18:00 återigen dags för Löpteknik. Med mycket övningar där vi övar upp våra tekniker för ett optimalt löpsteg. Häng på! Finns toaletter och kiosk/restaurang m.m. i anslutning till parkeringen. Omklädning finns också dock i kallutrymme.
torsdag19025

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s