Dalarna levererar

När man kör över gränsen till Dalarna börjar pirret i magen. Skog, röda trähus, traktorer, dalahästar, dalfolk och vyer som slår allt. Igår tog vi en tur över till Tällberg. En ort som är så vacker att de är jobbigt för ögonen. De som bor där ska vara så stolta och lyckliga över att få se Siljan i regn, sol och blåst. Det är magiskt.

Vi efteranmälde oss till Tällberg femman och rekade området lite lätt. Blev mer koll av hus än seriös uppjogg och laddning. Vi tog oss upp på en höjd och kollade ut över Siljan. Det var mörka moln och regn (som såg ut att vara på väg in). Så Åsa gick in till Tällbergsgården och bad om en svart sopsäck. Hon förblev ståendes ett tag för det var en helt unik inredning som kändes dyr, gammal och genuint äkta. Besök gärna detta ställe för en bit mat, de serverade riktigt fina saker. Tjejen i kassan ifrågasatte inte sopsäcken, utan gav en med ett leende.

Säcken behövdes inte, solen brände på bra och uppvärmningen blev av. Små backsprinter i en grusbacke bakom Tällbergsgården. Starten skulle gå på gräs med en snabb högersväng ut för en backe. Fem kilometer kräver vakna muskler. Vi var glada att inte ha valt en halvmara idag. Åskvarmt i starten och ivriga löpare drog i väg i ett rasande tempo. Senad höll 3:16 på första kilometern och Åsa 3:34. Redan efter två kilometer börjar många tappa farten från nedförslöpan och vi rundade löpare efter löpare.

På fem kilometer hinner man passera fina stugor och gårdar. Det trivsamma i de hela var att många tagit sina stolar och satt sig för att heja på. Helt underbart peppande. En vattenspridare stod utställd och två yngre pågar hade eget bord med vatten åt oss. Det var varmt och många blev nog mycket glada över de täta vätskestationerna. Vi hällde vatten över kroppen för att kyla ner. Det kokade i huden.

Vid kilometer fyra började Åsa tappa stinget, ingen att ta rygg på och ingen som jagade. Så ser hon Senads ryggtavla och Felix. Börjar sakta öka mot sista kilometern. Kilometer fyra passerades på 4:01 (ett onödigt tapp) och avslutade kilometer gick i 3:38min/km. Så nog fanns det kvar krut. Detta resulterade i nytt PB och ÅB på 19:09 och en fin tredjeplats i Tällbergs femman. Senad prickade in en åttonde plats på 19:17. VLK hade även en löpare på Halvmaran Daniel EK. Han tog en bra tid på 1:24:20 och blev sjua! Tällberg är en kuperad halvmara, så den tiden är riktigt vass! Från Avesta OK sprang Micke N hem en tredjeplats på Tällberg femman med tiden 17:52 och hans son spika in 19:46.

Lite bilder från idyllen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s