Jörifluelafurgga

Inget slår en vacker vy över ett alppassage. Igår blev vi hela 16 stycken som tog sig an cirka (alltid cirka när de kommer till berg) 24 kilometer. Vi fick lift av hotellets minibussar upp till Wägerhus i Flüelatal. Väl där startade vandringen med en redig stigning upp mot Jörifluelafurgga. På vägen upp hann vi smaka på snön och kika på otroliga vyer. När vi nått kammen på berget började droppen ner mot Verenia. Det kom en lättsam regnskur och lite vind, som vi försökte dansa bort, utan resultat. Den vackra dalen hade både hästar och kor gick på fina beten. Tror djuren mår lika bra som vi i dessa miljöer. Regnet avtog sakta men säkert nere vid Gästhuset. Väl där blev det picknick och vissa av oss fick lov att fylla på kaffedepåerna. Mycket välbehövt och gott. Vi samlade våra prylar och började den tuffa stigningen ner i dalen mot Klosters. Det visade sig bli en brant och hal start, då regnet lagt sig som såpa på bergshällarna. En del fall blev det, men inga större skador (tack bergsgudar). När vi väl var nere på ”marknivå” var det skönt att sträcka ut benen.

Det är väldigt magiskt att se hur mycket fina alpblommor och gröna arter som trivs och frodas i dessa dalar. Vi lärde oss en heldel av örtkvinnan Anna. Kunskap är makt och för överlevnad livsviktigt.

Efter en heldag i bergen tog vi det lugnt vid sjön Schwartzsee med hotellets fina frukost och grillunch. Många passa på att bada och chilla rejält för i morgon är det dags igen. Några ska ta ett pass från Arosa och vi planerar att möta upp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s