Den ”Bäste Huggarn!”

Att gå i sina blodsbands fotspår och hitta små fragment av historier som lever kvar. Det är nog det bästa som finns. Förra veckan fick jag chansen att göra brandskyddskontroller ute i skogarna en bit söder över. I ett av husen nämnde jag min morfar och vars han kom ifrån. Då sken husägaren upp och säger: ”Han var den bäste Huggarn”. Följande dag skulle visa sig bli ännu mer givande med historier om mina släktingar. Folke min morfar var en stark man med ett hjärta av guld. Har efterforskat lite mer och fått höra att han var mycket duktig på längdskidor (dåtiden skidor var inga Fischer).

Idag var just en sådan dag där jag plockade fram den tanken. En stark förebild. Vad skulle han gjort i detta läge. Stannat och brutit loppet, eller fortsatt och ignorerat smärtan. Svaret var enkelt. Smärtan gjorde mig stark och jag fortsatte mala på två varv till. Det såg lätt ut, hörde jag i efterhand. Skönt, för inte var de helt lätt idag. Tack Morfar!

Senad och jag hade en bra plan för Nora Marathon (Resultat). Vi skulle öva 50miles tempo och ta de med ”ro”. Det gick bra första varvet samt halva andra. Sen drämde jag i tån i en trottoar. Jag sa inget om det till Senad och lät han dra iväg. Följande varv tre och sista blev bitigt. Senad såg stark ut och malde i väg. När de var 2km kvar fick jag rygg på han igen och vi lyckades ta oss in i mål. En godkänd tid för träning. Nu väntar några veckor av grenspecifik träning mot TEC. Loppet var som förväntat mycket backigt och idag lite blåsigt på sina håll. Bra arrangemang och service både före, under och efter loppet.nora_marathon16 (20)
(Första varvet tillsammans vid varvningen) Foto: Peter Comét

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s