Trans Gran Canaria

Just i detta nu pågår Trans Gran Canaria. Två av distanserna har startat 125 och 85. Vi har några klubbmedlemmar med från Västerås LK. Ni kan följa dem och era andra favoriter här.  Jonas Buud är med och springer. Han ligger med i topp 10. Laila från Borlänge är också med och har under den senaste tiden gått från pl 25 till 23. Starka svenska löpare med mycket rutiner i benen. Det känns nog lite lättare för dem nu när dagsljuset kommer och de kan se vart fötterna hamnar i bergen. Att starta 23:00 (24:00 Svensktid) är tufft bara det. I pannlampornas sken tar de sig över hala stenar, smala stigar med stup på ena sidan. Det är vana löpare som vet vad som krävs.

Imorgon är det Vasaloppet. En stor tradition och folkfest. Hoppas på svensk seger i damernas och ryktet säger att Norrmännen kommer ta herrarnas seger. Vi får se, kanske de finns doldisar. Hoppas att familjen Impola kommer göra något stort imorgon.

Vi tränar på som vanligt och försöker få till de där snabbare passet på löpband eller barmark (då vädret tillåter). Bra långpass har det blivit, mycket backar och varierade sträckor. Snart dags för en mara, en som ska ses som träning. Vi ska öva olika farter och testa energi. Hoppas att det blir lite mindre snö tills dess och kanske lite värmande sol. Snart drar vårens alla roliga tävlingar igång och det är många helger som blir uppbokade på äventyr.

Snart drar Fredagsfysen igång! Ni som behöver lite extra pepp inför kommande säsong, lite intervaller, löpteknik, backträning, löpstyrka m.m. Häng på i slutet av Mars kör vi!
(Mer info kommer här och på FB! Det är gratis och kräver ingen medlemskap! Alla kan delta oavsett bakgrund och ambition.)

011
Bilden är från en mysig tur i skogen 2015
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s