Glassigt i pulsandet

Nu har vi tagit oss an den Svenska vinter igen. Det tog ett tag innan polletten trilla ner. Vi bor i Sverige. Det är kallt och de kommer snöa mer. Från att ha kutat i bara shorts och linne, till att klä sig i lager om tre. Fotlederna gråter över allt snöpulsande och knäligamenten talar om att detta tär. Det ger pannben, men det går inte att undvika att de sliter. Mentalt går det att uthärda detta snöoväder, inga problem. In i bubblan och tugga kilometer efter kilometer. Det svåra är att acceptera att farten blir lägre och benen tar stryk.

Lite motivation till er löpare som liksom oss föredrar barmark.

Varför SNÖ träna?

1. Ett ypperligt tillfälle att träna i nerförsbackar. Lite mjukare landning och skonsammare för fötterna. Vi testar att ösa på fart nerför och tvingar oss till en ökad frekvens. När de är lite halt kommer ni uppskatta att kunna tassa fram. Inte bromsa.

2. Ett utmärkt sätt att få extra benstyrka. Leta upp en äng, väg eller dylikt platt område där det ligger orörd snö. Gärna djupare. Tvinga dig att lyfta benen högt och jobba med tekniken. Ett aktivt steg i 100m, för att sedan promenera eller jogga tillbaka. Lite kortare intervaller i djupsnö är gött.

3. Ett bra sätt att öva springa långsammare. Ibland kan de vara svårt att öva på att dra ner farten. Ultralöpare kan behöva öva in lite olika tempon för att klara av distanser utöver de ”normala”. Snön hjälper till med detta och gör de omöjligt många gånger att ens få upp lite fart.

4. Form är en färskvara, att helt lägga ner löpningen p.g.a. snö… Känns inte bra. Så även om det är allt utom de ni önskar. Ta er ut och njut av den vackra tid som det ändå är. Tystnaden i en skog fylld med snö är magisk.

 

Många sätter upp mål för 2016! Halvmarathon, Maraton, 10km, 5km. Snart drar jag igång med lite motiverande gemensamma löppass. Alla kan hänga på och det är Gratis! Träna på så ses vi snart i ett snöfritt land.

009

Annonser

2 thoughts on “Glassigt i pulsandet

  1. Ni har så rätt. Men det blir otroligt mycket jobbigare. Själv höll jag på att stupa av trötthet på gårdagens snömoddshalkning/ishalkning..

    Gilla

    1. Uff, ja det är segt nu. Vi fick avbryta långpasset igår då trafiken inte verkade ha kontroll på läget. Så risken att bli överkörd var ganska stor. :S Snart har vi barmark och som de ser ut ses vi i Borlänge! 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s