#therealgrancanaria

 

  • Vi har åter varit på Gran Canaria i Maspalomas. Med utgång från Cordial Green Golf så har vi sprungit ca 190 km på 11 träningsdagar. Det har varit varierande pass med allt från långpass till mer renodlade fartpass samt väldigt tunga terrängpass. Gran Canaria är så pass mycket mer än sol och bad. Fråga bara Rocky Adventure som under hashtagen #therealgrancanaria delar med sig av sina erfarenheter från ön under de vandringar de genomför varje vecka.

  • För de som vill uppleva mer av Gran Canaria och göra sin resa till en enda stor upptäcktsresa behöver man inte göra mer än att vända sig om och titta inåt land istället för att spendera alla sina dagar på stranden eller för den delen vid poolen. Ge er ut på färd istället, besök norra sidan med fantastiska Agaete. Vandra vid Roque Nublo, Camino de la plata och vidare ner mot Fatagadalen. Upptäck Santa Lucia, ät riktig canariansk mat. Ta en banan. Ät en apelsin. Det finns så mycket mer än bara stränder.

  • Under mars månad så kommer starten för Trans Gran Canaria att gå med sina respektive distanser. Vi passade på att prova de inledande delarna av banan till Tamadaba. Det var en stigning från 0 möh till 1080 möh. Det var tufft och hårt men fruktansvärt roligt. På stigen mötte vi en del andra löpare. Vissa gladare än andra. Roligt. Det finns en del andra lopp att springa på Gran Canaria också. Marathon i Las Palmas eller lokala stiglopp med utgång från San Pedro, där distanser varierar. Att få en god träning på Gran Canaria, oavsett vart man väljer att bo, är alltså väldigt möjligt. Vårt råd är, tveka inte. Åk och njut av en varm ö som än idag håller sin klass. Men glöm inte, vänd er om och se uppåt bergen då och då, det är först då man får uppleva #therealgrancanaria

 

Annonser

One thought on “#therealgrancanaria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s