När tiden räcker till…

…och energin finns i överflöd. Då ska man passa på att njuta av det som gör livet värt att leva. Naturen, träning, vänner och god mat. Så efter julafton och där i kring har vi passerat till 2016. Träningen fortlöper som sig så bör. Vi har röda dagar och vad passar inte bättre än att njuta av allt för att sedan orka jobba.

Gårdagen bjöd på motstånd och formbesked. Två pass var planerade och båda skulle ske under 5min/km (tävlingsfart för 50miles). I vårat landskap låg ett täcke med snö kvar på vägarna och där de var plogat var de såphalt. Spännande och mycket krävande för senorna i fötterna. Första passet blev en vända på 17km – i snitt på 4:54min/km, en kuperad runda där vändpunkten bjöd på backar. Istappar i skägget och frusna kinder fick värma sig med Gulaschsoppa och varmt vitlöksbröd. Andra passet blev motigt då temperaturen sjönk till -14… Åsa smeta på Linnex på knä och fotleder i hoppet om att värma lite innan. Nu fick de bli buff över ansiktet och mössa för detta skulle kännas. Passet hölls inne i stan och även där kommer de lite motstånd med backar, sjukt peppande att tvingas hålla farten. 4:48min/km i 16km banka vi in. Sjukt bra formbesked. Lätta ben och låg puls. Nu gäller de att hålla i och fortsätta specifikt träna nyckelpass (gäller Senad).


Nu har vi även smugit i gång längdskidorna och tränat teknik. Golfbanan är sönderkörd mina vänner. Nu måste de till mer snö för att de överhuvudtaget ska gå att leka runt där. En liten varning till er som tränar där, uppe på höjden kommer en backe. Ta för guds skull till höger innan den vita linan. Så slipper ni en otrevlig upplevelse… Vann en start i Engelbrektsloppet. Känslan inför det… Vi spar det till en annan dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s