Ett 2015

Åsa startade året med en DNF på Stadion Marathon, totalt mentalt nedsparkad av hjärnspöken gjorde årets första lopp till en flopp. Senad klarade av ett helt Marathon på en 750meters varvbana och fick till bra distans.

10917839_10152461110952924_734322451706805530_n
Vi tränade på bra och tog ett plan över till Trans Gran Canaria´s ”Mara”. Klarade av ett annorlunda lopp i tuff miljö. Värmen och långa utförslöpor (17km) tog ut sin rätt. Bra träning i udda miljöer.

transgrancanaria2015-2694_60

Nästa lopp blev en duo-tävling. Munkastigen Trailrun i fina Laxå. Vi tog hem lagsegern och njöt av de vackra skogarna. Mysigt eftersnack med bullar!

002

Lida Ultramarathon blev en stugweekend med chips och kaniner. Senad dunka in 54km på 4:44 och blev 5:a, Åsa skulle testa 89km, men klev av på halva distansen på 4:52 (en tid som skulle gett 2:a plats). Bra distans med i kassen hem!

027

En liten avstickare till Avesta för att springa Karnevalsloppet på skoj. Senad tog sig an 8km och slog sitt rekord. Åsa jogga runt på 5km och lyckades kaskadspy. Varmt och fint med avslutande grillning.

???????????????????????????????

Senad var iväg på galej med sitt arbete, då passa Åsa på att jogga Bärkejoggen. Målet? Slå sin egen tid och de gick bra. Först in i mål på 52:36 (13km) en tid som kommer bli svårt att slå 2016.

Sen blev det sommar på allvar och vi drog över till Norberg för Engelbrekt-Sommar. Det blev två segrar för Åsa, en på 5km och en på 21km. Värmen tog ut sin sätt så det var inga tider att hänga upp i granen. Mycket trevlig tillställning, hoppas fler vågar sig dit och mäta sina krafter 2016.

032

Årets största händelse var Swiss Alpine Marathon K78. Allt har kretsat kring revanschen från 2014. Som vi laddade och som vi kämpade. Vi tog båda in på våra tider och fixade nya rekord på sträckan. Åsa pricka in topp 20 internationellt (3:a i sin ålder). Detta lopp rekommenderar vi fler att testa. Helt klart ett minne för livet.

Sen har vi mest tränat hela hösten och det är nog de som gjort att vi ”peppar, peppar” inte dragit på oss onödiga förkylningar och långdragna skador. Vi har lagt till yoga som prio i veckorna.

Årets sista nummerlapp fick bli Vintermarathon i Stockholm. Där målet var att träna ett visst tempo för en annan distans. Det gick skitbra, vi kunde prata oss genom de mesta. Ösregn och kalla kroppar, goda kanelbullar och kramar i mål. Vad skulle vi klaga på? Bra kvitto för framtiden.

Vi har hunnit med att träna på andra orter, länder och så sprang vi hem guld på terräng-DM. Små ögonblick som gör vardagen lite roligare. Vi har försökt inspirera andra till skogen och stigarna. Peppat många till nya äventyr. Åsa har fixat en redig utbildning (Dip.löpcoach) och börjat hjälpa löpare till nya mål och framsteg. 2016 kommer bli spännande! Häng gärna med på en tur i skogen eller ett mer avancerat intervallpass!

Annonser

6 thoughts on “Ett 2015

  1. Ett härligt år över lag, låter det som! 🙂
    17 km utförslöpning? Det låter som något för mig. Utför är jag stark (Eller så kanske jag bara inbillar jag mig)… Har aldrig testat så långa utförslöpor i och för sig. 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s