Julångesten slår sin snara

Det är likadant varje år. Julen speglar inte bara glädje och perfekta glittriga sammankomster. Det lyftes bland annat  upp i TV4 soffan i morse. Överätandet och träningen, ångesten. Fascinerande att mänskligheten inte lär sig. Det är lätt att få föda, knappast så att någon springer och jagar sina byten i skogen. Knappast så att någon sitter flera timmar på vatten och fiskar för lax, sill och ansjovis. Jag inbillar mig att merparten tar sin bil och fyller den till max med varor från närmsta passande mataffär. Ett överflöd av fina rätter som äts ibland flera dagar efter jul (undrar hur mycket mat som åker i soporna…)

Jag har sakta med säkert tagit avstånd av alla måsten. Men att umgås med dem man håller mest kär är det bästa som finns. Så vi lagade också mat såklart, knytis med 70% vegetariska rätter. Vi har valt bort julklappar och materiella ting. En liten deal om att gå på nåt evenemang tillsammans, that´s it. Senad har aldrig firat jul, vilket gör de hela väldigt enkelt och skönt. Inga måsten, enkelt och underbart på alla sätt och vis. Baklava är de nya julgodiset. Alla åt av den!

Hur firar ni jul? Är ni nöjda, är allt som det ska vara?

Vi hakade på ett gäng löpare med tomteluvor 06:00. Juljoggen som börjat bli en tradition i vår smak. Trevliga människor som njuter av en start i mörkret och friska luften. Det är alltid lättare när kilometerna pratas bort och vips så var vi åter vid Hembygdsgården (Besök om ni har vägarna förbli Fagersta.) 10620525_910415872406324_6615898359190329927_n

Idag blev det en skogstur då blåsten var riktigt motig där inga träd skyddade. En tur som ledde över Djupadals och skogen vidare över Flobo och linjan hem. Många var ute och motade bort julbordsångesten. Vi har nog aldrig sett så många ute på en och samma dag. Stavgångare räknades till över 15stycken. Januari kommer bli en månad av traditionsenligt fyllda gym, fyllda klasser, löpare överallt och powerwalkare in the morning.

Underbart! Håll i hela 2016! Inte bara i början av året. Ni som har lopp i planeringen och behöver råd/tips/program. Häng med på någon pass i Januari eller boka in en egen tid runcool83(A)gmail.com

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s