Kristallklart styrkebesked

Under veckan har vi kört på bra och hållit upp intensitet, mängd och styrka. Mycket viktiga byggstenar för kommande säsong. Vill man vara snabb måste man också vara stark och ska man springa långa sträckor så måste det finnas en balans i kroppen av såväl styrka som outtröttlig motor.

Det har av och till varit väldigt halt så vissa av våra pass har fått gå inomhus på bandet, men det är sådant man får räkna med då gatorna fryser till is. Det har varit viktigt för oss att agera smart och inte ta risker som kan innebära onödiga skador. Ingen springer bra 3:30fart på isgator. Eller finns det någon?

Snart har vi ett nytt år med nya utmaningar och äventyr. Vi tittar tillbaka och inser att året 2015 varit bra. Både i tävlingar och i träning. Flera resor till bland annat Schweiz, Italien, Spanien. Lite små äventyr i Sverige och många långa härliga pannbenspass. I år har det varit lite mindre asfalt och mer skog igen. Detta har genererat till mer muskler och uthålligare kroppar. Stryktåliga kanske är ett bra ord.

2016 år blir lite annorlunda. Lite andra saker i görningen som kommer innebära hårdare träning och mer kvalité än någonsin. Klarar kropparna av detta nu, eller blir de nödbromsen i vår. Vi får se. Två redan bestämda mål är att börja med Yin Yoga och fortsätta med tung styrketräning. Vi har insett att balans och harmoni är lika viktigt som det andra. Yin Yogan kommer ge oss mer återhämtning och garanterat mjukare kroppar. Öppna fascia och låta flödet strömma!

Vi har under några veckor lagt fokus på backar i våra långpass. Det blir mer brutalt och tär både psykiskt och fysiskt. Idag var inget undantag. Efter nio kilometer kommer en tre och en halv kilometer lång uppförsbacke. 3,5 kilometer slakmotor är ingen lek på rosor. Någonstans inom en känns en hatkärlek för dessa backar. Idag kände vi oss starka, så det tassades på bra. Vi förväntades oss se varg eller lo, eftersom björn nu är avbokat. Inga djur, jo Domherrar satt det i en klunga, mitt i ingenstans. Grannare fåglar får man leta efter.

 

 

Annonser

One thought on “Kristallklart styrkebesked

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s