Slaget om skogen

Många förkylningar och mindre åkommor har satt käppar i hjulen för våra planerade pass. Åsa har fått träna själv och Senad har kurerat sig. Idag blev det äntligen dags för ett längre pass i ny skog.

Det blev 25km grus/stig/transportväg från Fagersta via skogen till Norberg och vidare skogen hem. Ett mycket bra pass där motstånd bjöds redan från start. Långa sega backar och kaxiga mjuka underlag som fick fötterna att jobba extra. Vi tränar för nästa års mål, några av passen kommer redan nu bygga den grund som behövs för utmaningarna. Bättre att starta tidigt så motgångar som förkylningar och dylikt inte kostar för mycket. En bra grund med andra ord.

Den här turen på cirka 25km tog oss 2:25 utan större pauser. Vi planerar att köra den igen och hoppas att någon vill följa med. Detta är inget rent stigpass utan mer mjuka grusvägar.

Vi mötte en jägare som satt på pass. ”Jag jagar allt” sa han på frågan: – Jagar du älg eller vildsvin. Kändes sådär att ha honom sittandes där och veta att de förmodligen fanns fler av dem. Nåväl, de fick nog ingen fångst idag. Vi såg däremot både Bambi och en lite för närgången slaguggla. pulshöjande var ordet!

Igår blev det årets första pass på löpband. Inget jubel där, men bra fart och möjlighet till styrketräning efteråt. Åsa körde progressiv uppvärmning på 4km följt av 30sek fart (3:40min/km) x 10sex ståvila i 2,5km. Senad körde 23min på 5km. Sen blev det strömavbrott och vi tappa lusten till löpbandet.

Vackra färger uppenbarade sig vid slutstation.

Annonser

One thought on “Slaget om skogen

  1. Jag mötte också jägare på gårdagens långpass.
    De hade fält en älgkalv 20 minuter innan jag kom till platsen och den låg fortfarande kvar. Aningens pulshöjande ja, även om de lovade att inget farligt kunde hända mig som löpare i skogen… Hm…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s