En skön start på helgen i gott sällskap

007
Morgonen vid spisen 😉
011
Taggade löpare på språng mot stigarna.

Det blev en fin start på helgen. Åsa ställde sig och kokade blåbärssoppa för att sedan fylla upp termosarna. Vi hade sett ut en sträcka med stigar i skogen. Från början var det 7km, men efter lite funderingar tog vi bort 1km grusväg. Det kändes verkligen inte frestande eller givande på något sätt. Så idag bjöd vi på cirka 6km skogsmys.

Genom fina områden där man förr hade full ruljans på gruvorna. Hyttorna stod och gick på högvarv och det finns många berättelser om gruvras och liknade. Idag drog inte Åsa de hemska historierna utan lät den vackra miljön tala mer. Vi sprang över gamla havsbotten där Yoldiahavet brett ut sig. Tros vara kring 9500 -8700 f.Kr. Det är ganska så fascinerande att allt varit under vatten. Runt omkring i denna skog är det mycket lämningar av olika forna gruvområden. Det var tidigare inte skog, utan mer öppet för både kreatur och arbetande människor. Numera är det skog och varierande miljö. Idag visade Åsa inte Augustagruvan eller kalkstupen, men för den som är sugen på en mer utforskade miljö med hisnande vyer kan hänga med på detta. I och med att markerna är så kalk och mineralrika kan man finna mycket ovanliga arter i floran. Det enda som förstör numera är skogsmaskinerna…

Efter turen serverades det nykokt blåbärssoppa. Varmt och Gott!
008 012 013 015 017 019 020 021

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s