Vintermarathon 2015 i Stockholm…

Idag har vi varit och tränat i Stockholm på ”vinterloppet” Vintermarathon. Det var ett härligt lopp som sprangs på en varvbana där varvet mätte ca 6.72 km. Man sprang alltså en inledande flärp och sen sprang man sex varv runt banan. Lätt kupering som uppskattades av oss båda. Uppdraget för dagen var att hålla ett stabilt, jämnt tempo utan att anstränga sig. Det finns en baktanke med detta, men det får vi ta framöver. Det kanske låter bisarrt att man ska springa en mara utan att anstränga sig men det går faktiskt om man springer jämnt och smart. Något som fungerade mycket fint idag. Här kommer ett par punkter om dagen:

 • Vädret var strålande, mer eller mindre ständigt regn med inslag av hård vind emellanåt. En av oss njöt. Eller det gjorde vi båda. Vädret kan man aldrig påverka så varför låta det förstöra, gör det bästa av det istället.
 • Informationen om loppet precis innan start var faktiskt rätt dålig. En skrikandes man med en startrevolver. Det kunde istället stått info i PM:et att de som skulle kuta 10 km skulle starta fem minuter efter istället för att man hetsar innan start med det.
 • Banan var fin, inget att klaga på egentligen och den innehöll även partier med lite häststigar emellanåt som man kunde springa på för att komma bort från den monotona asfalten.

  Drake
  När vi kollade på sträckan i Suunto klockan…såg de ut som en Drake. (Så Åsa lekte lite extra)
 • Marathon,  är roligt. Alla dagar i veckan. Ibland är det jobbigt och drygt, men det är roligt. Vår bästa marapassering menar vi dock ändå att vi fick i Davos i somras. Att nå Bergun på 4.12 h med den kuperingen. Det är svårslaget och lite övermäktigt för nybörjare som vi ändå är.
 • Servicen under loppet var bra med det lilla som bjöds. Sportdrycken var helt okej och servicen efter loppet var kanoners. Det är ju ändå veteranklubbar i dessa sammanhang som anordnar loppet. Det finns en nästintill jobbig trygghet med att springa lopp i Stockholm. För det mesta väldigt bra alltså. Funktionärerna gjorde vågen och ropade glatt när vi sprang fram i regnet. Bara en sådan sak värmer.
 • Varvlopp kan vara jobbigt mentalt, samtidigt ger det en chansen att öva pannbenet och det ska gudarna veta (alla gudar och sånt man ber till) att det behövs ibland.
 • Sist men inte minst. Det här går ut till alla killar: Titta på Senads tröja, det är inte färgnyanser. Det är blod. Nu kan han förvisso säga ”blod och svett har offrats…” med det sagt, tejpa tuttarna killar. Nu hade han inte glömt det men understället skavde sönder, trots tejpning.
DSC01106
Blod, svett och tårar på klubblinnet.
DSC01105
En fin medalj och i bakgrunden ser ni fin vegomat.

Ett stort grattis till alla som har kutat idag. Bra jobbat! I synnerhet våra klubbkompisar från Västerås LK. Resultat för Vintermarathon 2015 finner ni här. Extra tack till Laila för den fina supporten.

Annonser

One thought on “Vintermarathon 2015 i Stockholm…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s