I mörkret är vi starka

Det undkommer ingen att vi nu är mitt i den mörka tiden. För oss innebär det mornar med start i mörker och eftermiddagar med mörker. Visst går det bra ändå och kroppen anpassar sig sakta till det som kommer. Kylan blir mer påtagligare och lederna tar längre tid på sig att starta. Igår var det Fredagsfys vid Eskiln och det bjöds på en varierad kompott. Lite löptekniker för att väcka kropparna, för att sedan gå på lite mer annorlunda övningar. Baklängeslöpning och utfallssteg i backar. Det blev skonsamt för jag valde att hålla till på gräs och stadig sand. Det blev även lite styrke/rörelse övningar som alla testade på. Det är så fascinerande att se hur alla får ”aha” upplevelser om sina egna kroppar. De flesta har en sida som är starkare än den andra och en sida som kanske är mer svårarbetad. Flera av övningarna kördes på ett ben…
Avslutningsvis blev det backintervaller med stort fokus på rätt teknik. Alla utförde en serie och på de sista två blev det finslipning. Bra framsteg syntes på alla deltagare.

Idag blir det ett lite längre pass med fokus på det som kommer nästa helg. Vintermarathon! Kul med ett distanspass på annan ort. Blir lite mer fest av de hela då vi tar in på hotell och lyxar till det lite.

012
Negativa tåhäv utförs av några deltagare.

stigar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s