Mellan Blad och Stam

030 064 065
Till skillnad från oss människor är skillnaden lätt att utläsa hos växtligheten. Som att urskilja på bland och stam. Enkelt och tydligt utan en massa krusiduller. Det är klart att barrträd och kaktusar inte är så enkla att läsa av, men så kan de vara för oss icke Botaniker. Hur som helst är det höst på riktigt nu. Mornarna lämnar en knivskarp krispig luft där det nästan känns som en nystart. Där alla avgaser och föroreningar inte existerar. Luften är som små kristaller, som en frisk vind där energin sprutar. Det är nu vi ska passa på att njuta av de vackra färgerna som kommer när klorofyllen så sakta försvinner. Höst sades i folkmun ”Hösta” och innebar att de var dags för sista skörden inför vintern. Kan säkert ha kallats olika beroende på vart i landet man håller till.

Det är således slutet på säsongen för många löpare. Några har valt att ta sig till Snabba Hässelbyloppet, Å-stadsloppet, Terräng SM-Uddevalla. Men det finns många lopp kvar att springa, numera ända in i December. Sylvesterloppen har brett ut sig över landet och det finns Lucia Maraton och Vinter Maraton. Tömilen och Snöfemman. Nya Ultra-lopp och små snabba Terrängserier. Det är himmelriket för löpare som letar tävlingar. Ett snabbt lopp istället för en snabb mil hemma, perfekt.

Vi tränar på och har lagt till med tyngre styrketräning. Rena övningar med hela kroppen där vi båda upplever att det i längden kommer gynna våran löpning. Kommande lopp för oss är en eventuell start i Vintermarathon. Inga krav på att slå rekord eller liknande utan ett bra långpass med test av lite olika attiraljer.

inbjudan (2) kopieraFör alla som är nyfikna kommer de gemensamma passen att återupptas nu. Det kommer fortfarande vara öppet för alla att delta. Det krävs inga kunskaper eller erfarenheter. Passen brukar varvas med Löpteknik, Funktionsträning, Styrketräning (egna kroppen och grenspecifikt mot löpning), intervaller i olika slag. Dessa träningspass är helt gratis. Så ta chansen att utvecklas och inspireras tillsammans med andra löpare.

I regel värmer alla upp var och en för sig innan passet. Detta är för att alla vill värma olika mycket och ingen ska behöva känna sig stressad. Jag rekommenderar en ordentlig uppvärmning om minst 2 – 4km (15 – 30min). Underlaget som vi springer på är mestadels grusväg eller preparerade löpspår. Vanligtvis utgår vi ifrån Eskiln Camping (Parkeringen) där finns gratis P-plats, toalett, påfyllning av vatten,  möjlighet till omklädning. P-plats och toalett finns även på Rastplats Eskiln.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s