Ultravasan & Livet i en stuga

I Fredags styrde vi kosan upp mot Sälen. I en liten timmerstuga skulle vi husera hela helgen. Fjället ropar efter oss och nu var det även Ultravasan. I år kände vi till flera trevliga löpare som skulle delta i både stafett, 45km och 90km. På plats fanns även lite av några inspirationskällor så varför sitta hemma?

På vägen upp stannade vi till hos Sixten Jernberg. Eller rättare sagt hans museum och den fina socknen Lima. När man kommer till Lima är det som att själen får ro. Det är ett visst folk som bor där och vi är nog lite mer sådana. Lite hårdare, lite kargare och mycket för skog och natur. Vi passade på att äta på Lilla Sigrids Skafferi, god mat och trevlig personal. Vi lyckades få tag i ett par röda mössor och en minnes pin för Sixten. 004 005

Efter en god middag styrde vi vidare mot vårt mål för kvällen. Timmerstugan i Gröna Byn. Väl framme slängde vi in våra prylar och drog ut på en kvällstur. Rätt upp på fjället, för att hinna se solen gå ner. ”Först upp vinner” löd orden som bet tag i oss. Mjölksyran sved och kraftigt flåsande hördes ekade över Gretas Backe.
008 013 015 021 025 029 032 038 047 054

04:00 pep våran klocka för avfärd mot starten i Ultravasan. Väl på plats hann vi se våra alla vänner och de seedade löparna. Starten gick och vi försökte plåta i mörkret. En snabb start och så var de första kilometern påbörjad.

Vidare mot nästa stopp där vi skulle se vilka som höll täten. Det var Buud och King, tätt följt av tre andra löpare. Vackra vyer när morgonen gryr och solen började komma med sköna temperaturer.  Väl framme i Evertsberg stod vi först i upploppet mot Spurtpriset. Där kom Max King och tryckte på rätt bra, sen kom Buud i en snabb men sansad fart. Vi stod kvar ett bra tag och såg även damvinnaren Jasmine tassa förbi. Efter täten gick vi vidare till andra sidan av vätskestationen. Där fann vi våra nya vänner och erbjöds ”saft” redan klockan nio. Gubben i blåstället tyckte mycket om att det var så duktiga kullor med på långa sträckan. De tvekade inte heller på att göra vågen med oss när Patrizia kom förbi. Vi hann träffa på Mötesplatsenlöpare, VLK-medlemar,  Barfota-Mattias, Kungen Gert-Inge, m.m. Vi ropa, sjöng och försökte leva lite rövare. Efter några timmar i stekande sol blev de en tur över skogen vidare mot Mora. Inhandla lite picknick och hejade fram alla löparna i sista backen. Många fina löparprestationer blev det. Mycket kämpar viljor och starka pannben. Ultra är lite mer av allt! Grattis till er alla som deltog!

På Söndagen passade vi på att njuta av Södra Kungsleden och lite runt där i kring. Vi sprang omkring över tre timmar och banrekade lite åt er deltagare på ”Bagheera Fjällmarathon Sälen” . Ni kommer få en förbannat fin bana. Lite bilder kommer längst ner.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

082 085 088 093 095 096 099 102 103 104 110 114 117 120

Annonser

2 thoughts on “Ultravasan & Livet i en stuga

  1. Ni var guldkanten på loppet för mig. När min support plötsligt befann sig, efter en dramatisk fredagkväll, på akuten i Mora betydde det merän ni kan ana att ni fanns där.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s