Swiss Alpine Marathon K78 – Davos 2015

Nedan följer korta punkter som beskriver årets upplevelse på Swiss Alpine med start och mål i Schweiziska Davos…

1. Vädret i år var väldigt gynnsamt och bra. Det var finfina förhållanden och hela 29 grader i Bergün. Tur att det ligger så pass högt upp att man ändå inte märkte av solen så värst.

2. Lopp utomlands är extremt välorganiserade. Servicen under loppet var strålande med vätske/energistationer i stort sett var 3-4 km. Den längsta sträckan mellan stationerna var 6 km i år. Det om något är fantastiskt!

3. Atmosfären, känslorna och stämningen. Svårt att beskriva hur pass bra och härligt det kändes att äntligen komma iväg och igång. Fantastiskt!

4. Schweiz är fint, vackert och erbjuder allt möjligt. Tänk dock på att ett besök i Schweiz kan bli väldigt dyrt, väldigt fort.

5. Med bra stöd, goda förutsättningar och härliga miljöer så kommer man väldigt långt och högt. Det är en härlig känsla att kämpa sig igenom terrängen (Nej, det är inte jämförbart med parklopp a lá Lidingöloppet).

6. Om ni funderar på att springa ett långlopp utomlands och ni bara har möjlighet att välja ett. Vill ni dessutom att det ska vara kuperat (NEJ, inte jämförbart med Lidingöloppet) och erbjuda vykortsmiljöer så är Swiss Alpine Marathon i Davos helt rätt lopp att anmäla sig till. Har ni problem med tunn luft och inte gillar ojämnheter i skog och mark samt tror att ni kommer springa i ständig 3.30 fart så välj ett 10 km lopp i Skåne.

7. Synd att Jonas Buud inte kunde vara med i år. Han hade vunnit med hästlängder!

8. Vi kommer definitivt att återvända till Swiss Alpine och Davos igen.

9. Banan erbjuder motstånd men samtidigt också massvis med kärlek. Att få växla mellan skog, stig, stenar och rötter, över berg och genom byar är en härlig känsla som motiverar till mer kampvilja. Större lust att slutföra och en konstant dos av motivation.

10. Det finns ett bageri Davos (ja, det finns många). Det ligger i närheten av Parssennban på väg upp mot Wiesselfluhflaksflahhvåfflor (Ursäkta stavningen). Bageriet/Caféet har rosa skyltning och heter Weber. Om ni har vägarna förbi Davos oavsett agenda så stanna där. Ta en fika. Ni kommer ha svårt att lämna. Det är nämligen fantastiskt. Risken finns att ni fikar för si så där, typ….390 kr per person utan större problem. Det är dyrt i Davos.

DSC00448 DSC00373 DSC00366 DSC00379 DSC00404 DSC00368

5337590_p 5317534_p 5315375_p 5324171_p 5326138_p

Annonser

2 thoughts on “Swiss Alpine Marathon K78 – Davos 2015

    1. Det går bra att följa med den grupp vi åker med. Ifall intresse finns så kan vi förmedla kontakt med vår vän Gert-Inge. Han har varit där 14 år i rad och har väldigt bra kontakt med ett fint hotell där vi bor.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s