Nu är det dags…

Regnet släpper sina stadiga klor och låter solens strålar värma oss. Igår var det sista riktigt bitiga passet innan Swiss Alpine Marathon K78. Vi ställde oss mitt i hjärtat av Skinnskattebergs magiska skogar och började tassa utmed Bruksleden. Första sträckan var grus och vi passerade nyvakna sommargäster i mysiga torp. In på leden var det vidare snårigt och långa skyddande strumpor hade varit på plats. Hoppet om att få se varg på nära håll fanns hela tiden, men ikke. Som vanligt håller sig vargen på håll när vi människor kommer rusandes i skog och mark. Tjädrarna gjorde sig sedda genom att titt som tätt flyga upp exakt vid passage.

Igår var det ovanligt många ute på leden. Allt i från seriösa vandrare (flera dagars packning) till ett gäng Södra´s fotbollskillar. Flera barnfamiljer tog sig an den lilla rundan runt Landsberget. Fikapauser och blåfärgade barnansikten var det vi möttes av. Blåbären har kommit och alla som vet, frossar! Skogens guld när nu är!

Solen ökade tempraturen ute markant och vändan hemåt började oroa oss lite då vattnet började sina i våra camelback. En kall källa rädda våra kokheta kroppar, lite light bad och så öste vi vidare. Målet idag var Bockhammars Café med Blåbärskaka och kaffe.

Efter ett pass på nästan fyra timmar smakar Blåbärskaka med kaffe ljuvligt. Vi småpratade lite med Carl-Erik och berättade om vår tur. ”Ni är lite galna, man kan vara galna på olika sätt” sa Carl-Erik och log med en underfundigt leende. Han brukar själv gå på leden och hade koll på de mesta om tillgång på rundor och gamla turer. När vi skulle lämna, sa han snällt ”De finns mer kaka”. Ska ni göra ett stopp i sommar, åk till Kafé Bockhammar och ta en Blåbärskaka hos Carl-Erik och Barbro. Omgivningarna är magiska och visar bland annat Ebba Brahes lusthus.

I veckan som gått har det blivit några lite längre pass, inget speciellt fokus på farter eller liknande. Nu gäller det att låta kroppen få in vissa lite lugnare tempon inför Swiss. Det blir inga snabba farter upp för Keshutte, däremot ska man klara av att hålla igång i långsamt tempo. Det kan vara minst lika jobbigt för en som normalt inte springer så samlat. Vi tränar på med bålstabiliteten och kör olika övningar med stora bollar. Utövar yoga utomhus är ett skönt inslag i den annars så vardagliga träningen.

016
Blueberry chilling, with coffe and cake.

025 010 001 029 037

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s