5 punkter om Vansbro Marathon 2015…

Efter att ha varit i Vansbro på egen hand så kommer det att beskrivas i fem punkter men först. Det är inte lika roligt utan Åsa. Det är roligt, ja. Men det är inte lika roligt när hon inte är med. Jag har ingen att prata med i bilen och det känns rent allmänt trist. Jag har den stora förmånen att dela något jag älskar med den jag älskar. Det är något som är värt mer för mig än något annat. Vansbro är speciellt för mig och kommer alltid vara.

1. Vansbro Marathon kommer i all evighet att ha en speciell plats hos mig. Jag kommer att springa det alla år jag kan. Det var här jag första gången träffade Åsa. Det var här som en stor resa tog fart. Den resan pågår och den hoppas jag kommer hålla för alltid.

2. Det var varmt idag, det är sant (ca 28-31 grader). Men det är inget som jag kommer skylla på. Det är alltid mitt ansvar att satta mål uppnås. Idag lyckades jag inte med det. Under 29 km höll jag ihop det riktigt fint. De sista 14 km är svåra att beskriva. Jag upplever inte mig som energilåg men benen ville inte. Hade jag kunnat hålla upp löpningen så hade det blivit en fjärde plats men nu blev det till slut en elfte plats.

3. Arrangemanget Vansbro Marathon. Det är i en liten skala, det är lokalt och det är gemytligt. Genom dalaskogarna, på stigar, på grusvägar, över sten och rötter. Det är helt enkelt fantastiskt fint och vacker och charmigt och helt strålande. Arrangören med sina funkisar som alltid är på strålande humör och som ger en ypperlig service längst med banan. Tack!

4. Jonas Buud. Ge den mannen en medalj. Eller nej, ge honom alla medaljer som kan ges. Jerringpriser, SFIFs alla hederspriser. Allt! Som går att få! Ge det till honom. Folk fattar inte och kommer aldrig att fatta vad det krävs att hålla 3.59 min/km i 43 km i 30 grader i terräng. Mannen, myten, legenden!

5. Människor i Dalarna, generellt, är väldigt trevliga!

Man kan säga mycket om lopp som inte riktigt går ens väg. Det är också därför punkt 2 är väldigt viktig för mig. Man måste vara ärlig mot sig själv och erkänna att idag så gick det inte som jag ville att det skulle gå och det är jag som äger det ansvaret. Målet var att springa precis under 3.30 h och det så bra ut väldigt länge men när jag väl rasade så fanns det ingen återvändo. Som tur är så finns det ett Vansbro och ett Marathon att åka till även nästa år. För er sifferkåta så finns det en resultatlista HÄR.

Vansbro Marathon höjd

Annonser

One thought on “5 punkter om Vansbro Marathon 2015…

  1. Sprang också igår och precis samma sak hände för mig! Gick alldeles strålande de första 33 km, pigga ben och värmen var hanterbar. Sista 11 km tog det bara stopp, mådde sjukt illa, kräktes och benen vägrade springa. Fick gå nästan hela sista milen och då stack ju såklart klockan iväg rejält och att komma under 4 h var ju bara att glömma! 😦

    Dock nöjd med att jag tog mig runt och inte bröt! Vansbro ligger kvar och det är ett fantastiskt lopp så nästa gång kör vi igen!! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s