I magiska skogar utvinner vi mjölksyra

Idag blev det inget regn och solen tittade fram som en liten skön värmelampa. Blåsten var lite elak mot slutet annars kan vi inte klaga på vädret. Dagen före Stockholm Marathon och Bruksrundan (ett lokalt lopp här i Fagersta, som vi igår fick reda på att de var idag). Trots det blev vi åtta stycken som sprang i gamla gruvområdet Meling. Ett taggat gäng med olika mål och förutsättningar. Alla var lyhörda och tog sig an stigarna galant!

Först blev det en liten kort uppjogg via Mariaskogen och vidare bort mot slingan. Väl framme vid slingan blev det ett ”visnings” varv. Där vi gick igenom lite tips på hur man lättast tar sig fram i terrängen och hur energisnålt de går att springa. Efter genomgången blev det fri fart och intervaller på den utmärkta slingan på 1 mile (1,6km). Första biten var backe upp, med litet knix och mer backa. Sen blev det ett parti med lite lättare kupering för att sedan bli en ganska så tvär nerförsbacke. Efter den backen blev det flackare och lite mer nerförs. Så här gällde det verkligen att veta sin egen kapacitet för att hålla hela vägen. Detta vända körde vi flera gånger följt av en lite längre vila. Mycket mjölksyra blev det!

026
Jag är mycket tacksam!
005
Sista biten på backiga sidan. Senad in action.
007
BarfotaMattias arbetar med mjölksyran
008
Alex tar sig an sista biten
009
Dileepa sveper fram i sista backen
011
Kristin var för snabb för kameran
013
Anna-Lena alltid lika fint tassande uppför
014
Karin tar sig an den sista sugande backen
017
Sista partiet, fart!
018
Alex svepte förbi
020
Fina intervallsträckor

016 022 024

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s