Bruksleden med Dalalöpare

Vi har under gårdagen fått springa ett härligt pass på nästan fem timmar i dalaskogarna. Det började strax utanför Norberg vid foten av Klackberg. Därifrån skulle vi ta oss till Avesta och tillbaka.

I sällskap med löpare från Avesta så bar det av rätt tidigt igår förmiddag. Strax innan klockan slog nio så började vi ta oss fram i terrängen. Det är bruksleden som går från Klackberg till Trådbacken strax söder om Avesta. Dit var det 19 km efter lite omvägar som ledde utanför leden. Vägen hem var det strax över 18 km. Vi tog det lugnt och var ca 12 personer som joggade lugnt genom den terräng som leden bjöd på. Vid Trådbacken vände vi hemåt.

Det roliga är att stiglöpning alltid erbjuder sina hinder i någon form. Därför är det även bra som alternativ träning. Man får mycket mer på köpet än man får av en sväng på 37 km asfalt. Roligare blir det också när man har den finska citatmaskinen med sig, vad sägs om sköna utlägg som: Jag har mina favorit orienteringsskog på mig, Nike Free!

Som skrivet så valde vi att ta det väldigt lugnt igår. Vilket i sig vart skönt och så fick vi väldigt mycket tid ute. Det är speciellt att strapatsa i dalaskogarna. Dalarna bjuder verkligen på vacker natur oavsett vart i Dalarna man befinner sig, alltså oavsett om du står på fjället eller ”låglandet” så är det hänförande.

Det är också speciellt att få springa under så lång tid med så gött sällskap. Strålande! Ny vecka är på väg i rasande fart, nya tag!

056

Köra häst och vagn, här…nån?

041
Det blir mycket blåbär i år!
039
Magiskt
034
Här sov Gustav Vasa över i grottan, säjs det…
016
Vattendepå

002 003 005 006 009 013 018 019 027 030 031 035 044 045 047 048 049 050 053 054 057

Annonser

2 thoughts on “Bruksleden med Dalalöpare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s