Lida Ultra Marathon…

 

Lida Ultra Marathon visar sig även detta år bli ett riktigt fint arrangemang. Det är jätteroligt med en så pepp och trevlig organisation. Vill ni utmanas eller ”lida på Lida” så menar vi att ni ska anmäla er till loppet nästa år.

Planen var att Åsa skulle springa 89 km och Senad skulle göra 54 km. Det fanns i övrigt olika målsättning med loppet. Väderförhållanden för loppet var idag idealiska. Strax under 8 grader vid start och sen uppemot 16 grader med lätta vindar och sol blandat med moln. Det var ett lopp som fördelades väldigt jämnt och fint och det gick att springa på fint.

Vi bodde på Lida Motionsgård i en hyrd stuga. Passade utmärkt för ändamålet och Joakim med personal på Lida Värdshus har sett till våra behov mer än väl. Vi är mycket tacksamma för det. Kvällsaktiviteten fick bli att äta chips och titta på kaniner i mängder. Massa små söta pälsbollar som hoppade omkring. Vi tog en promenad och träffade på Niklas Gunne, för övrigt blev han vinnare i 89km! Det är respekt! Lida är förövrigt mysigt i sig, massa trevliga göromål och kul uppfinningar. Vi hittade en rymdraket och en skidbacke, bara de…

019
Den lille kanin parveln.
018
Vi hittade en skidbacke 🙂
010
Inte vår stuga…
007
Inte heller vår stuga…
006
Sallad, chirre och smörgås. Ultramat.
005
Enkelt och perfekt!

008 013 014

Senads lopp:

Det är tre varv om ca 18 km man springer. Vilket för mig är drygt då jag gillar A-B lopp men det är något visst med Lida. Jag bestämde mig fort att inte på något sätt ”slösa” tid i depå utan endast göra det absolut nödvändigaste, fylla på med gel och sen iväg igen för att slippa ödsla tid på vätskestationen längst med banan. Första varvet gick jättefint men i min hast så glömde jag bort saltet så jag förblev saltlös på varv 2. Det gjorde att jag upplevde mig som något stel men det gick att springa på bra. Jag fick dock släppa placeringar på grund av detta men det gjorde inget. För mig var målet att göra under 5 timmar. Gärna långt under och det blev till slut riktigt bra.

Jag öste i mig salt på väg ut på varv tre och benen fungerade något bättre. Loppet flöt på. Det som var trist var att jag de sista 4 km blev vätskelös eftersom jag druckit upp all min medhavda dryck i Camelbaken. Jag tänkte dock inte låta det nedslå mig utan även om det vart lite jobbigt så pinnade jag på och kom i mål på 4.44.14. Det är en förbättring med ca 26 minuter jämfört med förra året. Men inte bara det. Det är också ett besked om att det börjar kännas bättre och bättre och jag känner mig tryggare för varje långlopp jag gör. Nu ska jag bara få kroppen att förstå att ”fast föda” inte är farligt så kommer det flyta på bättre. I övrigt inga skavanker eller smärtor mer än den sedevanliga stelheten, men det hör till. Min nya ”playmate” i form av en Suunto Ambit3 Sport fungerade utmärkt. Skönt är mitt slutord!

Åsas tur:
Uppladdningen var katastrofal. Alldeles för mycket arbete dagarna innan, för lite sömn och med en krånglande rygg. Att arbeta dagen innan ett lopp om 89km rekommenderar jag inte, så vidare ni inte sitter helt still och vilar på jobbet. Så mitt mål var bara att helt enkelt få till ett långpass och helst på 89km. Rusade som vanligt iväg alldeles för ”snabbt”.  När jag förstod att möjligheten fanns att byta ner sig till 54km fanns, släppte jag på knoppen. ”Är huvudet dumt får kroppen lida”. Jag har alldeles för stark envishet i mig, men idag drog jag i bromsen. Det kommer en morgondag och jag måste arbeta nästa vecka. 54km är prefekt och slog förra årets tid, så jag är inte så bitter.

038
Hjälten!
029
Niklas och hans fina pappa
024
Senad tycker att Suunto kan sponsra honom
022
Blåbär är kärlek
021
Färg är gräjt!

026 027

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s