Teknik, Säfsen & Skifsenleden…

Det är skönt att vinna, i synnerhet om man inte gör det så ofta. Det blir som ett extra kvitto på den tid vi lägger ner på träningen. Om två veckor är det dags igen och då är det Lida Ultra som vi åker till för andra året i rad. Trevlig bana och ett trevligt arrangemang.

Hittills under veckan så har vi tränat på riktigt bra och under helgen fortsätter det. Vi kommer lägga ner rätt mycket tid på att göra ett längre pass i en väldigt kuperad miljö. Det gillar vi. Idag har vi varit i fina Säfsen som dagen till ära bjöd på snö!! De stängde ner för vintern förra veckan.

003 006 010 011 026 027 029 035 038 040 044 057 058

Turisterna var dock kvar i stugorna. Holländarna och tyskarna börjar samlas inför älgsafarisäsongen. Cyklisterna börjar boka in sina turer och så vi till fots. Strålande kul trots att det var blött som tusan. Allt smältvatten som tar sig nerför berget och bildar små floder. Det gör att Skifsenleden är väldigt blöt och hal, men det gjorde inget. Mer motstånd för oss och mer pannben för framtiden.

Vi tog det lilla lugna och passade på att öva inför Swiss. Därför blev det mycket powerwalk uppför, jogg, powerwalk, jogg om vartannat. Skönt men det är nästan tuffare att hålla på så än att hela tiden springa i ett förutbestämt tempo. Tid ute blev nästan fyra timmar. En eloge till de som sköter om Skifsenleden och som utgår från Säfsen Resort (Säfsens skidby). Nya spänger byggs och det skyltas om väldigt bra. Kartan kunde således stanna kvar i fickan. På tal om kartor sprang vi vilse i Torsdags. En vanlig distanstur blev dubbelt så lång och vi hamnade inte alls där vi planerat. Kartor är bra, eller en mobil… (lärdom)

I Fredags blev det teknikpass vid Björnbackarna och Djupadals. Ett gäng stod tåligt och väntade i regnet. Det blev lite ”overspeed” och hur utförslöpor tas på bästa sätt. Energisparande och minskad risk för skador. Nästa pass kommer involvera mer backar och lite löpstyrka. 010 011

Annonser

4 thoughts on “Teknik, Säfsen & Skifsenleden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s