Mjölksyra en annan sorts mjölk

Det är varken mellanmjölk eller tjockmjölk när mjölksyran kommer. Det är mer som grädde, sur, klumpig grädde som inte går att få ner. Benen blir som tjocka trästammar och det bränner likt eldsvåda i omloppet. Den där mjölksyran som de går att acceptera och springa på. Den där mjölksyran som kommer när kroppen går lite på högre växel, kanske nära max. Eller om tröttheten från ett gammalt pass sitter kvar och biter tag i en.

Idag kom mjölksyran efter passet. Vi skulle bara gå 100meter upp för en backe. Äta lite picknick i gräset och njuta av solen. Den lilla backen blev så motig att vi var beredda på att sätta oss i bilen och äta… Skam den som ger sig. Vi nådde ängen där uppe på Fagerstas högsta punkt. Förutom de fina fåglarna fick vi bekanta oss med ovälkomna gäster. Fästingarna har kommit! En större brun och en mini som gav oss lite panik. Picknicken var således över.

Innan den sköna picknicken tog vi en längre tur ut i skogen. 29km ren njutning med våren som sällskap. Små stopp efter vägen. Paddor som ville ha hjälp och mystiska vattendrag där ett stort behov att klättring infann sig… En av backarna på våran ”Jägarrunda” är hela 3,5km! När toppen är nådd står man där och blickar ut över ett fint område där det finns lodjur. Helt magiskt och fantastiskt. Inga lodjur idag, tyvärr.

???????????????????????????????
2 sek senare, platt fall
???????????????????????????????
Enda platta partiet i denna skog (trök)
???????????????????????????????
Finn ett fel…
???????????????????????????????
Ett stopp vid slussarna. Njutandes av solens varma strålar och fåglarnas skönsång.
???????????????????????????????
Hello, my name is Fred. Don´t kill me. (Vi plockade av honom av vägen)

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Annonser

4 thoughts on “Mjölksyra en annan sorts mjölk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s