I vårens framfart lyfter vi

Det har börjat ljusna i de mörka. Det knoppas och gror lite överallt. Djuren börjar röra sig lite mer friare och fåglarna sjunger de vackraste vårsångerna. Så vi gör på samma sätt som djuren. Sjunger lite mer och ökar farterna ut i de fria. För att öka fart måste det skruvas upp på viktiga nycketpass. Så vi har lagt in lite tuffare ökningar, som visat sig vara lättare än väntat. Det är en positiv effekt som förmodligen kommer av all backlöpning vi ägnat oss åt. För det finns inget som ger så mycket som backiga pass. När man väl står där öga mot öga med en just då, brant backe känns det.Gah, segt, benen rör sig inte framåt, de bränner i vaderna/låren, pulsen skenar i väg, svetten sprutar, ”ja dör” ” När klockan visar långsamt tempo, kommer hjärnspökena och allt liksom raserar likt en tung massa. Det är då, vi slagit till och fortsatt mosa. När det bränner som mest, för det finns alltid lite till. Alltid! När kvittot sedan kommer på platten i fart, kan man stämpla ut och vara nöjd.

Vi testade i Torsdags: En lång uppvärmning där vi startade i 5,10min/km för att sedan öka ganska så snart upp till 4:11min/km. Sju kilometer totalt i en ren progressiv ökning.  Sen öste vi 1000m, 1000m, kortvila och så rakt på en supertusing, 1min vila och sista 1000m i sjuk motvind. Hemåt blev de via skogen med lugna steg. Mycket givande pass! Fanns mer att ge och utan vind hade de blivit ännu vassare tider.

Nu i helgen kör vi två pass i relativt kuperade marker. Back to back som vissa vill kalla det. Benen får lite stryk, med det ska gå bra. För övrig testade vi på äkta träning igår. Bära, lyfta 24kg höbalar och såga, klippa träd. De är styrkepass av största kvalité. För att citera gårdsherren ”Nästa gång får ni betala för styrkepasset, Vad är de tar på Parken Fitness 80kr?”.

Annars försöker vi äta gott och umgås med goa människor. Fånga de små lediga stunderna till max. Ni vet Carpe diem…

???????????????????????????????
Det kommer stunder då backarna känns som evigheter
???????????????????????????????
Vart tog vägen, vägen?
???????????????????????????????
Ibland är allt sådär blått…
???????????????????????????????
Bästa ryggan ever?!…
???????????????????????????????
Farligt god fruktpaj
???????????????????????????????
Lax med grönt
???????????????????????????????
Smygreklam för en bra butik och korvar med hög kötthalt.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Annonser

One thought on “I vårens framfart lyfter vi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s