När passar det att säga ”Hej”

Det är så enkelt att slänga ur sig ordet ”Hej”. Ändå gör vi alla val, om när och varför vi ”Hejar” på människor och djur. Vissa ”Hejar” ofta och andra tittar ner. Ett återkomande fenomen här på landet. I regel hälsar vi alltid på allt och alla vi möter i skogen. Det hör till och det är viktigt att visa att ”Vi är inte farliga och du är vår vän”. Förr hälsade man inte på fiender, man tittade ner.

För att återgå till dagens pass. Stiglöpning i ganska så kuperad mark. Mitt i skogen kommer en lös hund mot oss. Instinktivt säger hjärnan åt oss att ropa glatt ”Hej hej”. För att sedan läsa av husses reaktion av oss löpare i full fart. Han säger ”Hej, här kommer en hoppig hund”. Vi bedömer det som okej och går förbi hunden som praktiskt taget studsar av glädje. Han vill mest förbi oss och det hela gick riktigt bra. Vi började såklart att prata efteråt om hur viktigt det är att ha hundar kopplade nu på våren. Dels för andra vilda djurs fortplantning och dels för rädda människor (och andra hundar).

Läser man nya RW går det att läsa en intressant artikel om just hundar. Hur man bäst möter en hund. Vi gjorde rätt och det känns bra. Stannade till, påkallade uppmärksamhet och fortsatte förbi utan att bli för intressanta. (Nästa gång ska vi testa de där med att äta något, de lät kul).

Vi lyckades med konsten att möta tre ryttare med dess hästar. Där blev det samma sak. Vi flåsandes i full fart, saktade in och ropade på håll ”Hej hej” med en glad ton. Hästtjejerna ropade glatt tillbaka. Frågade lite lätt om de var rädda och de sa: ”Nej, inte nu när ni hejat i god tid”. Toppen! Se så viktigt det är att påkalla uppmärksamhet.

Våren är på väg!

???????????????????????????????
På ett apotek nära dig! Druvsocker med smak i små förpackningar. ca: 18:- för en stor påse.
???????????????????????????????
Vinterns sista desperata täcke…
???????????????????????????????
Vårfloden kommer bli mäktig
???????????????????????????????
Övar på en av de svåraste positionerna i yogan. Stå på huvudet…
???????????????????????????????
Namaste
???????????????????????????????
Blåsippor i mängder och fågelkvitter. Livsglädje och energi till max!
???????????????????????????????
Energi är viktigt
???????????????????????????????
Skylten är ny och mycket konkret. 😉
???????????????????????????????
Nya ryggan får fem av fem möjliga!

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Annonser

2 thoughts on “När passar det att säga ”Hej”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s