Loxodonta Borlänge 6H Ultra…

”…Det är enbart du själv som äger misstagen som följer dina val, det är ingen annans fel. Det är du som är ägaren…”

Jag åkte till Borlänge med en tanke om att jag skulle få ett fint långpass. Ingen visste men jag tänkte mig minst en mara och den skulle jag passera på strax under 3.30. Kändes det behagligt så skulle jag fortsätta vidare och köra på tills slutsignalen ljöd.

Det blev ett väldigt fint bemötande av Laila & Krister när jag kom för att hämta ut min nummerlapp. Jag är väldigt tacksam för det och för att jag fick dela servicebord med Krister. Tack. Loppet går på en varvbana som mäter strax under 2 km. Vädret kunde inte varit bättre. Ca 10-14 grader och nästintill vindstilla. Varm och gott alltså. Det skulle bli en riktigt härlig dag.

Starten för loppet går en bit ifrån start/målområdet. Det för att det ska stämma överens med Marapasseringen. I vanligt ordning så är det suveränt ordnat. Det finns liksom inget att klaga på arrangörsmässigt sätt. Ultraloppen i Sverige (generellt) och i synnerhet tidsloppen är väldigt välservade. Det är stor variation på det som erbjuds och funkisarna är alltid peppande och glada. Det är tacksamt! Man blir ju glad när det är som värst.

”…I was gonna send Cougar, but he lost it…”

Så säger Majoren i Top Gun till karaktären Maverick (Tom Cruise). Vi återkommer till det.
Startskottet gick 11.00 och vi for iväg. Jag hade bestämt mig för att köra på autopilot i ca 4.40-4.55 min/km och det fungerade alldeles utmärkt. Jag passerade 10 km på 48 minuter och 15 km på ca 1.12 h. Det såg bra ut, kändes bra och rullade på finfint. Jag hade inget att klaga på. När det gått ca 90 minuter så börjar min klocka strula. Jag ser att den inte mäter km utan bara den faktiskt gångna tiden. Den blir med andra ord väldigt missvisande. Jag väljer att inte misströsta utan maler på. Jag hade koll på mina varv och det var allt som egentligen behövdes.

SONY DSC SONY DSC

Efter att ha passerat 24.2 km så har man sprungit 12 varv på den knappt 2 km långa banan. Jag kikar på tiden på min klocka och den visar 1.56.xx. Väldigt nöjd med det. En stund senare så piper min klocka till igen. Gpsen har kommit igång igen och då har jag plötsligt sprungit 1 km på 28 minuter enligt gpsen. Här dör jag lite. Ett par sekunders panik senare inser jag att jag springer i 6.11 min/km enligt klockan. Jag blir knäckt. Jag vet om att jag håller under 5 min/km men huvudet ger upp. Det är INTE klockans fel. Det är mitt eget. I det läget borde jag bara tagit av mig den och matat på. Men envisheten infinner sig och jag svär på alla sju språk över hur mycket jag hatar teknik och allt vad det innebär.

Igår tittade jag på Top Gun efter jobbet. I den inledande scenen så tappar elitpiloten, creme de la creme av piloter med callsign ”COUGAR” bort sig. Han blir pressad av en MiG 28 och tappar stinget helt. Mind over matter fungerade inte och det gjorde det inte för mig heller. Det är ingen annans fel. Det är mitt eget. Jag bestämmer mig för att köra 21 varv och få en mara tid därefter lägga ner och vara nöjd med det. Kom ihåg att jag fortfarande tror att jag springer under 5 min/km.

”Your ego is writing checks your body cant cash…”

SONY DSC

Även det säger Majoren till Maverick (Tom Cruise) i Top Gun.
Det är sant. Ibland tar man i från tårna. Så hårt att man spricker. Man vill så otroligt mycket och så skiter det sig. Totalt och fullkomligt. Jag kikade på min klocka igen. Det hade bara blivit värre. Det för att antal km inte stämmer överens med tiden. Jag försöker att räkna ut vart jag kommer hamna då jag passerar maran. Det finns en chans att jag kommer under 3.30 h men för varje steg jag tar desto djupare blir gropen. När det är fem varv och 10 km kvar till min marapassering så är jag i fas med att be om nåd. Att det ska ta slut. Det gör det inte. Gropen blir bara djupare. Ett tag springer jag och skäms. Ett tag känner jag mig pinsam. Jag undrar vad fan jag håller på med?

Hur hårt jag än försöker att komma tillbaka någorlunda från det att jag går in i väggen och huvudet säger upp sig till att jag gör min marapassering så går det inte. För varje steg jag tar så blir det bara värre och när det är ett varv kvar så står en stor hejarklack där och försöker peppa mig till att fortsätta men jag har bestämt mig. Loxodonta Borlänge Ultra 6 H stannar för min del efter min marapassering. Det ville sig inte helt enkelt.

Jag vill rikta ett massivt stort tack till arrangören för ett fantastiskt arrangemang. Ett stort grattis till alla som genomförde loppet och glöm inte: Oavsett om ni nått era mål idag eller om det gått mindre bra så är ni hjältar. Tack! Ett stort tack till fantastiska Åsa, Kari, Anna-Stina, Karin och Anders som gjorde allt de kunde för att få igång mig. Imorgon är det en ny dag, då tar vi nya tag.

Åsa passade på att fotografera er löpare. vill ni ha bilder sänd ett mail med ert startnummer. Då skickas era eventuella bilder till er. Det är också helt okej att kopiera bilder från detta inlägg. Länka hit eller skriv mitt namn under bilden. Ett smakprov kommer nedan:

SONY DSC
14. Coyntha Sedvall Åtvidaberg 48,39 km 05:58:41
SONY DSC
Yudith Hernandez Melgar Varbergs GIF Friidrott 73,62 km 05:52:44 4:47 min/km Vinnaren!
SONY DSC
6:a blev Gert Gustavsson Team Blekinge LF 68,00 km 05:49:03 5:08 min/km
SONY DSC
60. Kenneth Bengtsson Fagersta 46,37 km 05:50:52 19. Elin Larsson Fjärdhundra 46,37 km 05:50:51
SONY DSC
Jacob Reunanen Timrå 81,92 km 05:50:31 4:17 min/km Vinnaren!
SONY DSC
49: Krister Lind Borlänge LK 50,16 km 04:32:38 5:26
SONY DSC
Bästa Laila!

SONY DSC SONY DSC

Annonser

4 thoughts on “Loxodonta Borlänge 6H Ultra…

  1. Ja, gps:er kan ställa till det. Likaså huvudräkning.
    Jag hittade ingen e-postadress till er? Har ni några bilder på mig, startnr 149, får ni gärna skicka dem till mig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s