Framsteg och nya kunskaper

Efter att ha letat och mailat olika personer (mest forskare) angående stressfrakturer har det äntligen blivit lite resultat. Det pågår just i detta nu olika projekt angående utmattningsbrott. Ett av dem mest intressanta är att på universitetssjukhuset i Linköping finns det just nu ett forskningsprojekt på patienter med stressfrakturer i underbenet. Det tror sig ha hittat ett sätt att påskynda läkningen genom ett enkelt ingrepp. Jag fick äran att tipsa er läsare om detta (och andra med stressfrakturer i underbenet). Om någon av er som läser vill ha hjälp från experter finns det alltså möjlighet nu! Överläkaren i Ortopedi och två forskare vill ha patienter för att utvärdera sina behandlingsmetoder. De vill gärna komma i kontakt med personer som har pågående stressfrakturer gärna i första stadiet. Hör av er till oss för att få kontaktuppgifterna.

Jag fick ta del av en mycket givande artikel från utländska studier på Stressfrakturer. I den fanns det mycket intressant fakta som inte gått att läsa sig till på de svenska studierna. Tyvärr fick jag inte delge er denna eftersom det var skyddat material. Däremot finns en liten enklare läsning att ta del av i Läkartidningens arkiv. Där kan ni söka på Stressfrakturer och få läsa lite kring just detta fenomen. Hade jag haft tid och ork skulle jag själv översatt den engelskastudien så ni kunde få läsa lite intressanta saker.

???????????????????????????????
En bild av min gamla fraktur under läkningsprocessen. Ringade in delen då det inte syns speciellt mycket…
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s