Farten, den tar vi sen…

Meteorologerna säger snö på ingång och vi ser väderkartan. Ett hav av vita moln och snö. Snö i mängder. ”Jaja, vi kan inte rå på vädret” säger Senad. Så när dagens frukost var intagen. Tittade vi försiktigt ut för att se massor av snö. Det fullkomligt vräkte ner och plogbilarna lyste med sin frånvaro. ”Jaja, skitsamma nu kör vi” sa Åsa.

På kommande lopp ställs det krav att man ska ha vissa attiraljer med sig under loppet. Idag packades ryggsäcken med detta innehåll. För att nämna lite: 1,5l vatten, energi, en pannlampa med extra batteri och rött lyse bak, plastmugg, räddningsfilt, extra buff, vindjacka, mobiltelefon. Det kändes tungt att ha detta som packning. Fast redan efter en kilometer glömdes den tyngden bort och snön tog all uppmärksamhet.

Första biten gick genom ett industriområde. Hyffsat bra fäste och plogbilarna hade passerat under natten. När vi kom till Ekorrbackarna insåg vi ganska snabbt att ingen plogat där på hela vintern. En halvmeter snö blev vårat första riktiga motstånd. Mjölksyran bet tag i benen och pulsen skenade likt ett tåg. Fötterna klagade, knäna klagade, huvudet började se snö hallucinationer. När vi äntligen passerat detta inferno av snö. Möttes vi av en storväg och känslan när snön kunde skakas av var abnorm.  Vidare in på vårt favorit upplägg. Långdragna backar över Godkärra. Där mötte vi bonden som såg till att vi fick nyplogat hela vägen fram till vändpunkten. Hallelujahmoment och vi kunde öka lite i farten…

Det var där skon klämde. Farten, hastigheten som en löpare jagar allt för ofta. Idag när snön blev en halvmeter och huvudet säger: ”Spring då”, medan benen gapar: ”Uäh, stanna”. Vi matade på och våra klockar visade strax över 6min/km och 7min/km…8min/km. Ni förstår, det var bara att gilla läget. Vi bor på en kallare plats. Bilder från Skåne visar ingen snö, de syns grönt. Där springer löparna på barmark och i tempon vi kunde drömma om idag. Det är inte bra att stirra sig blind på fina kilometertider. Våra pannben blev idag om ännu tjockare och vänta ni bara. Tiderna ska slipas när våren anländer och då, vem är starkast då…

???????????????????????????????
Lyckan när man hittar ett litet spår att springa i…
???????????????????????????????
Sjön är frusen för isbad. Så snön fick duga som avkylning efter dagens 30km pulsandes.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Annonser

3 thoughts on “Farten, den tar vi sen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s