Mil på andra vis

En minst sagt händelserik vecka. Året har dragit igång och alla träningar börjar ta fart som vanligt. Yogan har startat och kroppen behöver mjuka rörelser mer än vanligt. Allt är kallt och fruset, så stelheten behöver mjukas upp. En hyffsat bra vecka rent löpmässigt. Små känningar avlöser varandra på grund av det taskiga väderförhållandet på marken. Snömodd är nog den svaga länken när vi ser till fotleder/knäleder. Rent snöpulsande går bra, är bra och känns bra. Isgator går an ibland, men när de kommer till att hålla fart och inte spänna sig. Ja, då har vi valt löpbandet. Vissa skrattar åt löpband, men i dessa breddgrader. Där det är lite mellanmjölk på underlaget. Är löpbandet en kanonpryl. ”Farten behöver ni inte nu” säger en man. Det han inte vet är att vi inom kort ska tävla. Vi ska tävla i helt andra förutsättningar. Det kommer vara varmt, barmark, och ganska så mycket höjd. Tillskillnad från den kyla och modd vi har här. Så blir kontrasterna stora. Så löpband, inne i lite extra kläder känns faktiskt helt ok (om man tänker på vad som komma skall).

I Lördags fixade vi ett set med längdskidor till Senad. Han är helt nybörjare på detta med längdskidor så vi tog en kortare 4km teknikrunda. Meling är lite lätt kuperat, så de blev mycket nytt för honom. För att få en bättre känsla av frihet drog vi idag till Håberget i Norberg. Spåren var ok idag, inte mer än så. Sönderkörda, men inge smuts i dem. Vi körde på platta sidan och övade tekniken. Totalt blev det 13km. En helt ok tur i ett alldeles magiskt vinterlandskap. Såg bara leendes skidåkare idag. Där eliten och ”Apelsinåkare” möts i en fin symbios. Åsa pratade lite med en av spårkarlarna. Han berätta att någon kört bil på spåren, så de fick dra om dessa (Vi hann testa nydragna spår, dock ej riktigt färdig frysta).  Hur tänker man då, när man kör bil i skidspåren?

???????????????????????????????
Många som åkt, så spåren var lagom. Vädret var bäst!

Träffa på flera ”kända” ansikten i spåren. För att nämna några: Jenny från VLK, Bibbi och Anders Silvermark, Ola, Niklas och en massa trevliga Norbergsbor. Om två veckor är det dags för Engelbrekts loppet. Hoppas på att de kommer mycket folk och mycket snö. Vi kommer stå som publik och heja på.

Ett stort tack till Team Sportia i Skinnskatteberg. Suverän service som vanligt! Kent med följe har en gedigen kunskap.

???????????????????????????????
Nöjda skidåkare, jojomän!

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Annonser

2 thoughts on “Mil på andra vis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s