Tävling och 30cm nysnö

Stadion Marathon Stockholm

Ett Marathon som gick på en varvbana. Det fanns även 10km och 21km klass. Så för att förklara de lite enklare. För ett Marathon 28vändor och en halva 14vändor. Liten lilla slingan var en cykelbana där mycket folk vistades i allmänt. Asfalt med lite grusskvätt och en aningen liten klick snö. Det blev en spännande resa för alla maratonlöpare. Underloppet kom det allt ifrån Lattemammor som talade i bredd, hästar som kickade mot löparna, militärtränande hurtiga likaklädda (Nordic Military), massa andra löpande motionärer, glada hundägare, folk med släpandes julgranar och vanliga hederliga människor som helt enkelt tittade på. Då tänker säkert ni: – Det måste vara omöjligt att få en bra tid på en bana som denna? Nix, trotts att det blev ett evigt korsande mellan löpare och smala partier, knixiga svängar och små kullar. För Stevens Tomas på halvmaran blev det 1:12:39. Han flög fram och såg ut att njuta av de motstånd som bjöds. Han vann såklart halvmaran. I Marathonklassen blev det Ken Hakata som tog segern strax sekunderna före tvåan. Alla resultat hittar ni på rubriken ovan.

10917839_10152461110952924_734322451706805530_n
Foto: Gert-Inge T
10898263_10152750462999401_6573136502220810313_n
Foto: Gert-Inge T

Senad gjorde sin plan till verklighet. Han fullföljde maraton distansen på en tid som skulle vara bekväm och ge mängd. 3:38 blev dagens tid och en pigg kille kunde lämna storstaden med lite mer erfarenhet. Åsa anmälde sig till halvmaran, men efter 9km klev hon av. Ibland är den mentala biten allt. Det spelar ingen roll hur bra benen springer, eller hur fina tider som tas om inte skärpan finns. DNF är en ovanlig syn. Våra klubbmedlemar Jonas och Göran fick till fina resultat. Jonas dotter sprang 10km med bravur. Gert-Inge vår ultrakung sprang med fina steg lätt igenom Marathondistansen.

Idag blev det återhämtning för Senad och lite tuff snöpulsning för Åsa. Det är mäktigt att få pulsa i 30cm nysnö som ingen rört. Som en glädjespridare vi gillar sa ”Pulskalas”. Efter ett redigt pulskalas är det gott med Granola och fil med honung.

???????????????????????????????
Beroendeframkallande

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s