Tunnelseendet – Det optimala?

Vid tunnelseendet försvinner det perifera synfältet medan det centrala synfältet är intakt.

I helgen har vi kunnat ana en hel del tunnellöpare. Först och störst deltagande var det i Stockholm´s Tunnellopp. Det var många neonklädda löpare som tog sig in och under Stockholms gator. Från vår klubb var det ett tappert gäng som körde racet. Av alla rapporter och notiser från deltagare kan man ana en viss ”det här var mest för upplevelsen”. Förståeligt att inte vilja sätta rekord i en tunnel, trångt och ett myller av andra löpare. Inte optimalt för fart, men mycket optimalt för ”det var vi som gjorde det”.

För att gå till en annan tunnel i ett annat land. Bislett 24h. Det är stort att orka genomföra ett lopp inomhus, runt i en varm tunnel. 24 timmar är inte så lite tid heller. Förstå känslan att du måste vara där nere och prestera framåt oavsett hur din kropp börjar motarbeta dig. Det är ett gäng kämpar med envisa pannben och muskelstarka löpare. Det är lite bortom en horisont som inte riktigt går att sätta ord på. Hur som ska vi vara stolta som har så starka Svenska damer. Det blev en svensk triumf av damerna. Maria Jansson (228,432), Laila Öjefelt (213,575), Åsa Hällstorp (209,315).

Inte nog med det så hade Jesper Fägersten en extra växel idag. Han klättrade stadigt uppåt på listorna och kamma hem första platsen. 219,724. Italienaren hann inte med den snabba Jesper som gett sig skjutton på att vinna. Stort! Som ni ser på siffrorna är Maria Jansson vassast! Vilken prestation, vilken kvinna. Tredje bästa svenska någonsin!

Som om det här inte vore nog! Jonas Buud i Doha tog hem ett VM Silver i 100K på tiden 6:32:06. Det övriga svenska delegaterna gjorde också mycket fina prestationer. Vilken ultraglädje det sprider.  (Sporten på TV… ingen säger något, why?)

Sen har vi det här med Ultraintervaller som pågått. Löpare som gång på gång ska ut och ta en mil i tänkt tempo, för att sedan vila/äta/reflektera och ut igen. Vissa hela 8 x 10ggr. Det är kul att följa och se hur alla bekämpar sina motgångar. Massa kämpar! Inspiration till max.

Ett annat bra inslag är Bruksvallarna. Äntligen är det dags för längdskidåkarna att börja mäta muskler och känna på formen inför de som komma skall. Får vi snö snart? Så ska vi minsann se till att samla lite mil i spåren. Hänger ni med?

020

Annonser

4 thoughts on “Tunnelseendet – Det optimala?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s