Många timmar i rörelse, onormal

För oss inbitna långlöpare finns det inga större hinder till att förlägga timmar på träning. Där många andra sitter och tittar på TV eller spenderar timmar på meningslösa shoppingdagar, tar vi oss ut i skogar och mil eller mil passeras under våra fötter. Det blir som en tömning av tankar och en omladdning av energi. Energi som kan läggas på vardagsgöromål och de stora ”måsten” som vi skapar oss. Arbetet går lättare med en frisk och energipumpad kropp.

Det kommer alltid finnas människor som inte kan eller vill förstå vår kärlek till långlöpningen. Människor som ser ner på oss och betraktar oss som onormala. Vi brukar ofta prata om detta fenomen. Att vi som rör på oss blir betraktade som galningar, medans allt för oftast de som uttalar detta sitter hemma och äter sitt Fredagsmys… hela veckan. Någonstans vill vi bräka ut att ”Vem är det som mår bra, egentligen?” Fast allt som oftast säger vi inget och bara lyssnar. Lyssnar till hur de negativa orden haglar över våra långpass. Hur onormala vi är som spenderar helgerna på att vara i rörelse.

Därför är det mycket skönt att det faktiskt finns likasinnade. Som förstår lyckan över att kunna ha möjligheten till att göra detta utövande. Här kommer faktiskt internet in i bilden. Det finns ett hav av långdistansare som delar sina fina turer. Inspiration och bilder till bredden. Sköna profiler som delger sina drömmar och mål. För att nämna några. Så just i detta nu är ett gäng svenska långdistansare på väg till VM 100k i Doha Qatar. I årets trupp har vi meriterade Jonas Buud, Frida Södermark, Fritjof Fagerlund, Sophia Sundberg och Linus Holmsäter. Det ska bli en fröjd att följa dessa löpare mot stordåd. För att citera Buud: ”Jag ser inga svårigheter, bara möjligheter.” (Om vad som är de svåraste med att prestera bra på 100k)

Vi återgår till vår egen planering och följer med lätthet andras framgång. Första helgen i december kommer vi att springa en sträcka på ca 44k. Underlaget kommer vara asfalt och grusväg. Ett parti kommer vara längs riksvägen (reflexväst/neonkläder!). Vi har gjort den här sträckan från båda hållen och det är en viss kupering som bjuds.  Den här helgen kommer vi springa medsols, ”lättare” hållet. Alla som känner för att följa med på ett långpass packar vatten, energi och reflexväst/neonkläder. Farten kommer anpassas efter de som följer med. Det går att vända, men är svårt att korta av sträckan när vi väl kommit över 17k, då vi beger oss över skogen. Möjlighet för dusch och bastu kan ordnas. Mer information kommer! Häng med!

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Annonser

4 thoughts on “Många timmar i rörelse, onormal

 1. Precis! Jag vet inte hur många gånger jag hört folk klaga över att de inte ”hinner” träna fast de ”hinner” titta på hur många TV-serier som helst. Svenska tittar på TV i snitt tre timmar om dagen…

  Gilla

  1. Tre timmar om dagen… Intressant att få lite siffror, de är mycket tid. Förmodligen tittar säkert genomsnittet på ”meningslösa program” Knappast så att de är Kunskapskanalen eller Discovery som toppar 😉

   Gilla

 2. Exakt! Vem mår bra egentligen :-)? Den frågan har jag också tänkt på :-). Den bottnar i så många saker :-). Jag vill inte vara den som ”fastnar” framför TV:n.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s