GU…pass på pass…och ”nya” skor…och pannbensjävel…och yoga!

Veckorna rullar på i rasande fart och snart är det dubb som gäller, på skor och hjul. Vi fortsätter traska på i leran och drömmer om 2015. Nästa år ser planeringen lite annorlunda ut. Lite utlandsvistelser och mycket mängd. Nu går vi sakta in i en stor uppbyggnadsfas och med lite tur kanske det finns någon tävling som korsar vår väg. Allt är lite extra meckigt nu, vi har valt att ta oss fram på cykel överallt. Ni vet spontana ”Vi åker och köper godis, mat, ser på bio” Finns inte! Det blir cykel överallt. På så sätt får vi helt plötsligt en massa extra vardagsmotion. Lyxigt när man tänker efter, obekvämt i ruskväder. Fast allt går, om man vill. Det handlar om inställning!

Under gårdagen genomförde vi ett pass som inte är så märkvärdigt om man tänker på längd, tid ute och motstånd. Förvisso så var halva varvbanan på sex kilometer rätt påfrestande med kraftig motvind och regn så det gällde att hålla värmen uppe. Det som tär desto mer är dock varv på varv på varv på varv. Det är egentligen inte så komplicerat, men det blir jobbigt. I synnerhet i längden när man gång efter annan passerar samma miljö. Samma hus, samma vattenpölar, samma människor. Det tär på psyket på ett annat sätt än vad en punkt A till B gör. Här någonstans skulle man kunna undra vad fan vi håller på med. Det är också de här passen som bygger en slags karaktär, en mental styrka, en förståelse och uppskattning för alla de ”lätta” passen, vad nu det är för något? Vem bestämmer vad som är lätt? Egentligen? Samma sak tvärtom, vad är svårt? Ribban sätter vi själva!

???????????????????????????????

769493200082

Under passet provades en ny gel, GU energy. Smaken var Espresso. Den innehåller även koffein. De enkelt förpackade små gelen höll sig länge med tanke på mängden. Det räcker att man tar ungefär en gel var 45 minut för att det ska räcka på ett bra sätt. Gelen smakar bra och milt utan att fräta på gommen. Vilket vissa gels har en tendens att göra. Senad har även fått testa nya skor från New Balance. Det är MT 110 som landat och han gillar dem. Lätta och sköna. Känns nästan som en hybridsko. Alltså typ door-to-trail, men ändå inte.

kb-125701

Pass på pass är jobbigt. Alltså att mata på med rätt bra mängd under helgen. Det gäller att kunna välja sina strider så man inte tar i för mycket för ofta. Det leder ju som bekant för många till onödiga konsekvenser. Just nu har vi hittat bra och fina nya metoder att komplettera träningen med. Tex Yoga på onsdagar. Mycket bra tycker vi. Dels för att sträcka ut en seg löparkropp, men också för att själva andningen gör att man kommer i kontakt med bålen på ett helt nytt sätt. Skönt! Nästa vecka kommer en stor utmaning, häng kvar så får ni se…

???????????????????????????????

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s