I fäders spår…

Fredagen avslutades lite tidigare än vanligt och bilen rullade upp mot Mora. Weekend i Mora med löpning, fest och massa goa människor. Det stora snacket har pågått länge. Skulle Jonas Buud vinna första upplagan av Vasa Ultran. Nio mil genom den växlande terrängen i Dalaskogarna. Det skulle visa sig gå alldeles utmärkt, alldeles för enkelt kanske? Buud sprang in på en tid som vi vanliga dödliga drömmer om på kortare distanser. Förstå att kunna hålla ett snitt om strax över 4min/km per mil, ala NIO mil. Det är helt enormt. Vilken prestation. Den mannen ska vinna pris utöver de vanliga. Bragdguld eller likvärdigt. Kom igen Sverige inse att vi har en idrottsman som är värd att prisas!

Vi hade flera vänner, bekanta, klubbmedlemar, internetvänner och en extra pappa som sprang de långa loppet. Våran extra pappa glänste som vanligt och mäktade med de nio milen som han inte gjort annat. Våra klubbmedlemar klarade av allt motstånd som resan gav (en blev till och med påkörd innan start av självaste chefsläkaren för loppet). Såg en Fagersta tjej kuta in bland topp 15, hon öste på bra på slutet. Många glada tillrop och skutt visade sig.

Vasastafetten blev lika mäktig den också. Efter att alla 45 och 90km löpare passerat samma spår i regnet. Blir det både lerigt och väldigt upptrampat. I år var det många duktiga löpare med från olika håll. Kul att så många löpare väljer att springa en sträcka i Dalaskogarna. Vissa kanske rent av är inköpta (när man ser vissa namn). Vi hoppas att de i så fall får cred för sina insatser. Dalaporstens OL kammade hem en fin femteplats i år. Inget kommer gratis och alla krigade på bästa sätt genom den blöta terrängen. Åsa fick sträcka ett (Starten – Smågan 9,2km). Det skulle visa sig gå bra, mestadels asfalt och grus. En seg slakmotor uppförs innan det sedan flackade ur och blev planare in mot växlingen. Sträcktiden var satt på 41min och det slutade med 40:23, godkänt och fjärde dam på sträckan.

Att gå upp tidigt är inget som bekymrar oss. Vi springer gärna tidigt om allt är planerat och klart. Vi hade tur som har en suverän lagledare, Silvermark. Han gick upp först av alla och hämtade ut chipet. På så sätt slapp Åsa stressa vid start och kunna lägga focus på uppvärmning och Bajamajan. Frukosten fick bestå av ett glas blåbärsdryck och en vit baguette med Bregott havssalt. Klädsel är som vanligt i våra mått mätt: ultralätt. Linne & shorts…????????Efter loppet blev det lunch med delar av laget och respektive. Skönt gäng och god mat! Vi passade på att stanna en natt till på hotell. Mysigt och bekvämt med god service. En skön nerjogg längs Mora´s Saxevik och en fortsatt mysig kväll.

Nu laddar vi om för nya äventyr. Ni som hänger kvar kommer snart få se mer berg och gröna skogar…

???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? SONY DSC ???????? ???????? ????????

Annonser

2 thoughts on “I fäders spår…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s