I en annan skog, utan vattenbombplan

Branden fortsätter ta plats överallt!
Mest i skogen, men även hos media. Vi håller oss på andra sidan sjön och försöker undvika att vara i vägen. Nu börjar de nämnas antal byggnader som är förstörda och det är så sorgligt. Många bekanta på både TV och tidningar talar ut om det hemska som hänt deras familjer. Det är svårt att beskriva i ord och bild hur jävligt det faktiskt ser ut. Vissa som ser bilderna ser lite träd som står. Vad de inte förstår är att markbranden har förstört merparten av rötterna på träden. Så träden står som plockepinn och rasar överallt hela tiden. De träd som står kvar sedan, kommer fällas av säkerhetssjäl. För oss är skogen allt. Vårt paradis ser numera ut som ett månlandskap utan liv. Inga fåglar sjunger mer…

Idag tog vi bilen till Högbyn för att sedan ta oss an stiglöpning ut mot Godkärra/Bastmora. Vägen dit kantas av rötter, stenar, hällar, spänger, vattendrag och en äng. En fin sträcka som bjuder på mycket små stigningar och fall. Kan stundtals beskrivas som en bergochdalbana. Där vi sakta matar på upp, upp, upp för att sedan rusa utförs i full fart och ta svängarna i samma hastighet. Helt underbart att flyga fram i alla grönska. En älg mumsar på lite rötter intill en av myrarna. Bekantskapen med ett bi skulle visa sig vara mindre roligt. Sånt man får utstå när allt annat är så vackert och skönt.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Vi valde att vända för att få samma tuffa sträcka tillbaka och det blev 22km stig. På tillbakavägen förstod vi att det skulle bli mer uppförs. Tufft och motigt, styrkepass när de är som bäst. Svettigt var bara förnamnet!

En annan sak Lingon och Blåbär. Skogen är helt magiskt med dessa små runda och färglada bär. Idag käkade vi lingon som innehåller organiska syror, vitaminer (A, C, B1, B2, B3), och elementen kalium, kalcium, magnesium, och fosfor. Ämnen som är bra för både hud och urinvägar. Vilka små mirakelbär de finns, gratis för den som ger sig ut i skogen. Blåbären innehåller så även antioxidanter och 8mg askorbinsyra på hundra gram.

 

Annonser

6 thoughts on “I en annan skog, utan vattenbombplan

 1. Sorgligt med skogsbranden, men där ni sprang ser det fint ut! Hoppas ni får en regnig höst, både för brandens skull och för att göra Senad glad 🙂

  Gilla

 2. Man lider med alla som drabbas av branden, dröjer innan träden växer sig höga i de markerna. Växter och djur hämtar sig dock snabbare så livlöst blir det inte länge.
  Härligt att det finns alternativa leder ändå – bara att komma ut i terrängen fyller en med anti-oxidanter känns det som 🙂

  Gilla

  1. Det finns alternativ ialla fall för oss som har skog runt alla knutar. Värre för de som bor närmare. Yes, mycket anti-oxidanter i skogarna nu, sagolikt. Snart kommer svampen också 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s