Idre Dag 3 – Dimman kommer

BildBildBildBildBildBildBildBild

BildBild

BildBild

BildBildBild

Bild

 

Regnet lättar och dimman tätnar…
Sega ben vaknar till liv efter 300meter. Första stegen känns som sirap och mjölksyran kommer som ett brev på posten. Dagens pass går runt Nipfjället. Vegetationen varierar från björkskog, tallskog, myrar, kala sköna fjäll. Första biten blir lite utav en sur/seg vacker blandning, lite som Gott & Blandat Sur och Salt. Vi slipper regnet så motivationen byggs sakta upp till ett skönt flow. Första stoppet blir Slagebäckskojan. Fint fjällvatten rinner ner intill och vi tar oss tid att skriva i gästboken. Färden fortsätter sedan upp mot fjället och är möter vi dimman. Sikten är inte alls bra, men vi är så höga på endorfiner att vi fortsätter. Det skulle visa sig bli riktigt kul och vi möts återigen av både fjällskog och blöta våtmarker. Åsa hinner med att sänka ena benet i en myr och halka på en spång. Senad hittar en liten ny kompis (fågelungen som syns på bilden).

Mot slutet springer vi på Niptrollet som står och spejar över fjället. Han får en kram, sen beger vi oss neråt mot våran startpunkt. Åter igen en mycket givande dag på fjället. Vi må vara slitna, men rikedomen av äventyr övervinner allt. Många timmar har spenderats utomhus i rörelse och våra kroppar är berikade. Nu blir det stughäng och imorgon återstår den sista dagen…

Annonser

2 thoughts on “Idre Dag 3 – Dimman kommer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s