– ”Varför firar ni inte midsommar som alla andra?”

 

 

 

 

 

 

BildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBild

– ” Varför firar ni inte midsommar som alla andra?”
Det är inte så konstigt egentligen. Vi båda har passerat en ålder där dans kring blomklädda stänger inte är så lockande. Att däremot starta morgondagen med en brakfrukost följt av en nätt tågresa till Dalastaden Ludvika. Det är nytt och mer utmanande. Vi behövde en redig kick pannbensträning och vad passar inte bättre? En ledig dag och möjlighet till god mat efter avslutad utmaning. För att inte tala om en hel helg med vila.

Så 08:12 gick det tomma (utom oss) tåget iväg mot staden där det numer finns ett stort gäng Mötesplatsenlöpare. För er som är nyfikna på Mötesplatsen. Slå det ordet på ”sidan med blå färg”. Ludvika var idag soligt men både kallt och blåsigt. Dåligt planerat av oss då båda var barbenta. Ingen återvändo, pang på´t bara! Vi tog en tur via centrum och vidare ut genom staden. I stället för att springa via stora vägen tog vi av över Harnäs och Norsbro. Vi passerade endast stora vägen 40meter innan vi tog av in mot Gubbo. Omväxlande upp och ner mest hela tiden och stadsbussen kom farandes i full fräs (Ludvika har bra kommunala medel). Vi passerade Morgårdshammar och vidare in te Smebacken. Där blev det stopp på ”Macken i Smebacken” Toabesök och Coca cola intag. Sen bar det vidare ut mot Gladtjärn och deras sköna uppförsbackar. Vibberbo, Saxenäs, Korsheden och helt sagolika fritidshus som är värda att döda för (nästan). Vattnet vi bar gick åt lite fortare än planerat. Energi kan man leva utan, men vatten…

Väl framme vid Söderbärke svängde vi in via Hemshyttan för att få mer grusvägar och undvika asfalt. Det skulle visa sig bli riktigt bra pannbensträning. Backarna avlöste varandra och vi slet på som små envisa åsnor. En energibar och lite mer vatten vidare ut mot Älgsjöbo och Bråfors. Där klockade vi 50km och soppatorsk. Redig sådan! Sådär så att vi började gnälla och bli dryga, på riktigt. Några samtal senare och vi får helt enkelt bita i de sura äpplet. Noll vatten, törst from hell och alldeles för långt hem. Så vi går….. och går. För gå är alltid lättare än springa om törsten stör. Disskuterar hur vida vi gör något vettigt där sex timmar senare. Vi inser båda att tiden ute är det som räknas, så vi kämpar på. Så där går vi på Söderbärkevägen med små krämpor, lite blåsor, dryga skallar och utan vatten. Flera gånger övervägde vi att dricka ut vattendrag vars vatten förmodligen gett oss både de ena och andra. Vi höll oss tills andra sidan. Då får en av oss nog och går in på en tomt. ”Vi har varit ute nu i sex timmar, kan vi få lite dricksvatten”. Det gick bra och de 33cl som gavs sveptes. Vi fortsatte gå och nu kändes det sådär drygt och allt är bekant, hemtamt och likadant. DÅ ringde det i mobilen ”ska jag plocka upp er?”

Där och då var svaret lätt. Vi hade fixat vårt mål och höjt ribban. Tack Föräldrar för support och för all den goda maten efteråt!

Äventyret slutade på 58km och tid ute utan inräknad paus 6:19:23….

Glad Midsommar på vårt sätt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

4 thoughts on “– ”Varför firar ni inte midsommar som alla andra?”

 1. Haha! När vi fick stanna för tåget på väg hem från Fagerstatrakten så frågade jag Krister: ”Och vilka åker tåg en sån här dag?” Och nu har jag alltså svaret!

  Gilla

 2. Tycker ert sätt lät bättre!
  Jag har ju småbarn (ett tag till) så dansa runt stången får det bli rätt många år framöver. Men jag körde 3,5 timme på Värmlandsleden på midsommardagen. Smet från familjen. Fult…? Nä… Eller? 😉

  Gilla

  1. 😉 Har man barn är valet enkelt, för dansa kan alla.
   Värmlandsleden låter som en skön led, den får vi kika in.

   Smita från familjen är väl inge fult 😉 Gissar på att du ger 100% när du är hemma hos dem.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s