Övning ger färdighet

Det känns som att det går riktigt bra för oss nu. Vi har radat upp jämna långa pass i naturskön miljö och lagt många mil under våra fötter. Framförallt är det kanske viktigaste av allt. Tiden ute! Att inte hetsa så mycket kring fart utan att bara jobba med kroppen. Låta den vara igång och leka sig fram i terrängen.

Det är så klart skönt att det är ”sommar”. Så länge nordanvindarna håller sig borta. Det är också en lärdom, vinden. Sommar, oavsett vart det är brukar det vara varmt. Det kan bli en jobbig läxa så därför har vi valt att öva även när det är väldigt varmt och luften står stilla. Vi styr inte över en temperatur som finns ute. Förhållandena är lika för alla, men det går att förbereda sig inför tuffa förhållanden också. En av våra klubbkompisar i Västerås LK sprang t.ex. på ett löpband i en bastu för att simulera väderförhållanden under Bad Water.

Vi har diskuterat vårt sug efter att få tävla. Framförallt lite kortare lopp för att få fartpass (Vi har tränat fart också, dock inte regelrätt intervall). På tisdag ska vi eventuellt till grannbyn och köra lite fart i form av Bärke joggen. Det finns alternativ på sju och 13 km. Vi får se om det blir av. I övrigt rullar det på. Snart är det dags för äventyr och det ser vi fram emot! Nu i helgen och veckan som varit har det återigen varit ett gäng löpartävlingar Sverige över. Tyvärr hinner vi inte delta på allt även om viljan finns, andra saker går ibland före.

Midsommar redan nästa vecka. Sill, jordgubbar och löpning i en härlig kombination. På lördagen kommer ett harmoniskt gäng bestiga Landsberget. Runt Landsberget finns det två etapper (12 och 13 ;karta nr 5.) av Bruksleden. Det är en mycket vacker miljö som måste upplevas. Vi ska nog även ha en picknick där uppe ”bland molnen”.

Veckan därpå åker vi till Fjälls. Närmare bestämt Idre. Vi är ett stort gäng (just nu 36 stycken) merparten från Dalarna. Det är allt i från elit orienterande, vassa löpare och div träningsintresserade sköna människor. Det är flera dagar med tävlingar och annat spännande. Vi ser fram emot allt vad fjällen har att erbjuda. Vi längtar efter i höjder och myrar. Det går att läsa mer om Idre veckan 40år här.

 

BildNågot att längta till! Den här bilden togs förra året på Högfjället, vackert!

 

 

Annonser

2 thoughts on “Övning ger färdighet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s