Myrlöpning för den starke

BildIdag drog vi till Säfsen för att springa på Skifsensleden. Den är relativt kort och ganska så lättsprungen på sina ställen. Vår tanke var att springa väldigt lätt och bara vara igång. Som vi drog igång så funderade vi över att det här kanske tar ca 2h och 15 minuter men vi var ute i 3 h totalt. Det blev en riktigt fin dag och vädret bjöd på helt perfekta förutsättningar. Det var ca 13-16 grader och lätt blåst. Lite regn vid start men väldigt skönt i övrigt.

Vi passade på att prova lite ny dricka. Blandade ut en påse av Tailwind Nutritions sportdryck med smaken bär. Vi blandade ut så det blev ca 2 liter totalt. Alltså 1 liter var under tre timmars konstant rörelse. Då passet idag gick lugnt och stilla till så var det perfekt läge att testa drycken. Alexander från Tailwind nutrition hade gett en väldigt noggrann beskrivning av sportdrycken och det mesta stämde in. Den smakade bra utan att vara sliskig. Den var under inga omständigheter för söt utan gav mer en känsla av att innehålla en hel del salter i sig. Vilket hyfsat varma dagar passar bra. Den var snäll mot magen och visade inga tecken på onödiga stopp i bushen. Vi tycker att sportdrycken gjorde sitt väldigt väl även efter att två timmar hade passerat. En bra produkt helt enkelt. Besök gärna deras hemsida via länken ovan.

Bild

Vi märkte tidigt att det här trots uppehåll skulle bli en blöt historia. Sett till hela dagen idag så var ca 40 % av vår runda ren och skär myrlöpning. Det är väldigt grötigt men med en jädrans massa ”can do attitude” så funkar det mesta. Vi malde på riktigt bra. Senad hade dagen till ära på sig sina RC1400 från New Balance. De funkar bra på blandat underlag också men meshen på ovanfoten är inte gjord för terränglöpning. Det blev dessvärre små hål i den. Fast det gör inte så mycket. Skorna går alldeles utmärkt att använda ett bra tag till. Kanske är det något av det absolut skönaste som Senad använt i skoväg. Väl tillbaka på parkeringen så passade cykeltvätten utmärkt som sko och vadtvätt.

BildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBild

Helt plötsligt tog stigen slut och maskinerna hade lagt plockepinn i skogen. Det gällde att tassa sig fram som en bergsget.

BildBildBildBildBildDagen kan summeras som så att vi har plockat in riktigt bra med timmar för att känna oss ett par steg närmare det stora äventyret. Imorgon är det en ny dag och då är det dags att ta nya tag. Må väl där ute!

Annonser

6 thoughts on “Myrlöpning för den starke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s