Lida på Lida

Lida Ultra Marathon 2014

Det fina med mindre lopp är att de är förbannat gemytliga. Fadern till SUM startade ett nytt lopp. Nu på vår/sommarkanten som heter Lida Ultra Marathon. Det går på Lida Friluftsområde med start på Lida Friluftsgård. Vackert ställe det där. Inger en känsla av fjällmiljö på plats. Två distanser fanns att välja, 54 och 89 km. Alltså tre eller fem varv á 18 km. Vi hade bestämt oss för det kortare alternativet (den här gången). Det är en del av tävlingslopp som ingår i vår lilla turné inför det stora äventyret i sommar.

Bild

I sista sekund bestämde vi oss att åka till Stockholm dagen innan och stanna över på Scandic, Kungens Kurva (som betyder något helt annat än just kurva på Bosniska). Bra service på det stället och pluspoäng till Stockholm. Skyltarna på bilen var kvar på morgonen! (Ja, Senad kommer vara bitter på Karlstad en lång tid framöver).

På plats på vid Kungens kurva bestämde vi oss för kycklingmiddag. Gott och enkelt och bekvämt för magen. Vi åt ganska sent men eftersom starten skulle gå klockan 08.00 så kändes det riktigt bra. Ingen av oss upplevde ”hunger” under loppet (på mat).

Bild

Med lite hjälp och snäll trafik tidigt på morgonen så var det enkelt att hitta till Lida friluftsgård. Än en gång. Mycket trevligt ställe. Vi var framme lagom tid innan och kunde byta om och ta det lugnt innan loppet. Frukost hade vi fått i enklare form på hotellet (Frukost goodiebag) men det räckte gott och väl tack vare den sena middagen. Vid start så var det redan varmt och det var dagens stora snackis. Den ”plötsliga” sommarvärmen. Som under dagen steg. Väder, oavsett väder, kan det inte göras något åt och därför är det det gamla klassiska som gäller. Gilla läget! Det är lika för allihop. Vi var dock uppvätskade och vid gott mod.

Då startskottet gick pinnade vi iväg. Två löpare bröt sig loss väldigt tidigt. Senad hakade på. Dock i eget, för dagen bekvämt tempo. Strax under 5 min/km. Mycket lugn och behärskat. Banan skulle bjuda på motstånd det visste vi. Första 18 för Senad gick riktigt bra. Strax under 1.28.00 h. Riktigt bekvämt. Värmen steg. Andra varvet gick också det rätt hyfsat men dock lite segare. Varvade på då på 3.04.00 ca. Så ungefär 6 minuters tapp. Det tredje varvet tog ut sin rätt och Senads ben ville inte mer idag. Det tog drygt två timmar att komma i mål. Sluttid på 5.09.23 och en femte plats i herrklassen på 54 km. Senad skyller inte på något. Benen är ovana helt enkelt och det behövs mer distansträning. Positivt, ingen smärta i Senads benhinna! Senad knep femteplatsen: 5:09:23

Lida på Lida som det står så fint på en bänk. Det fick Åsa bekänna. Första varvet (1:31) gick som planerat och en liten nätt klunga höll ihop. Andra varvet flöt på bra tills första riktiga backen. Efter backen blev magen i obalans. Det som inte får hända, hände. Skitnödigt, ni vet! Klungan på numera två killar pinnade vidare och Åsa fick bittert besöka skogen. Efter energiförlust och oplanerat stopp är det svårt att komma tillbaka. Varv två och tre blev därför bergochdalbana. Tankar om att bryta motarbetades då vederbörande höll ett grepp om andra platsen. Åsa knep andra platsen: 5:05:07

Sköna ultralöpare överallt! Skön dag!

BildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBild

Annonser

6 thoughts on “Lida på Lida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s