Tävlat på mindre ort

Wedevågsloppet 2014 10,2km Landsväg (50% asfalt 50% grus)

Det blev ett gemensamt beslut kvällen innan. Vi skulle ta vårat pick och pack för att köra 1h söderöver. Närmare bestämt till Vedevåg. En liten by som vi passerat när vi tävlat i Frövi. Vedevåg var smått och trevligt med en egen Handlare mitt i ”centrum”.

Planen för oss var att få till ett snabbpass. Det är enkelt att springa på hemmaplan och väldigt lätt att bli bekväm. Så snabbpass på bortaplan med ett nummer på bröstet blir lite mer av allt. Vädret var perfekt och uppladdningen kunde inte blivit bättre. ”I år ser det ut som vi kommer få deltagarrekord”  ropar speakern ut i högtalarna. Innan start var skovalet enkelt: Nya Brooks Pure Connect för Åsa och New Balance RC1400v2. Kläder: Så lite som möjligt! Uppvärmningen gick bra, vi körde första biten ut på banan och det verkade fint. Några små fartstegringar och mitt i allt så kommer Pasi Salonen i sällskap av Åsa. Han skulle också få till lite fart inför hans lopp som snart går i Texas. Det är en Ironman och innebär bl.a. att man kvalar till Hawaii som är något av en ”main event” för alla som kör Triathlon. Alltid lika trevligt att träffa Pasi. En ödmjuk och skön personlighet med gedigen erfarenhet av konditionsidrott. Roligt!

Starten går och ett myller av löpare drar ut på den smala asfaltsvägen ut mot Bro. Första biten är lättsprungen och går således väldigt fint för oss båda. Någon löpare uttalade en backe vid kilometer tre. Vi letade efter backar men den riktiga backen kom aldrig. Kilometrarna fortsatte och asfalt mötte grusväg. Ut på ett gärde och vidare in i en skog, lite lätt uppför och plock av trötta löpare. Fem kilometer passerades (Åsa 20:30, Senad 19:50). Glanshammar´s ålderman springer om Åsa lite osnyggt (hon plockar han på sista kilometern). För att citera en annan man ”De är män, medelåldern, dumma i huvudet och kan inte bli slagen av en tjej”. Senad fick Flashback från Svalöv, slätterna mellan gårdarna påminde om Skåne.

I mål kom vi båda. Senad fick en tid på 41:31 och Åsa 42:50. Bra snabbpass och bra träning. Efter målgång blev den en tur till Lindesberg för lite go mat på torget. Vidare hem för nerjogg vs cykel. Senad tog en skön kvällsjogg över vår egen by. Åsa plockade fram krompånnyn som vilat i vinter.

Vilken lördag!

BildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

6 thoughts on “Tävlat på mindre ort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s