Highpointing – Sprang till länets högst belägna väg

Gårdagen bjöd på kakbuffé och en skön avslut för ett kommande kort ledighet. Kakbuffén kunde inte kommit lämpligare. För idag skulle benen få bekänna färg. Highpointing i Västmanländska Bergslagen. Planen var att ta sig till länets högst belägna väg och försöka ta alla backar utan att gå. Det skulle visa sig bli en rejäl utmaning.

Första kilometrarna flöt på enkelt. Senad var med och vi babblade bort den första biten lätt. Sen blev jag själv vid Oti krog. Första backen vid Eskiln kändes för ovanlighetens skull enkel. Ni som passerat vet vad som kommer sen. Den beryktade ”kilometerbacken”. Stadigt uppför och duggregnet började komma smått. Mina ben pinnade på bra men luftrören sjöng låtar som inte borde få existera. Hög luftfuktighet och en känsla av pollen är lagom bra. Väl uppe var det kräkkänsla och snurr i huvudet. Vägrade lägga av där så jag fortsatte i lätt nerförs lut mot Godkärra.

Vägen smalna av och det blev en kamp om väggrenen. Två stora lastbilar hann jag möta. Dessa visade fin hänsyn och en av dem vinkade glatt. I regel var trafiken idag väldigt tillmötesgående och körde åt sidan så gott de gick. Jag i min tur försökte verkligen slicka kanträckena. Vid kilometer tolv öppnade himmelen sig och de öste ner. Intala mig själv om att de drar över, för stanna skulle jag inte. Jackan låg nerpackad i en plastpåse (”orka stanna och ta fram den”).

”DET SER BRA UT SÖT!” Ropar Senad ur bilen och kör vidare. Där och då var jag livrädd, vägen var så smal och farten gick i 4:44min/km. Planen var att passera partiet så fort som möjligt. Vid nästa busshållsplats står Senad och ropar peppande ord. Sen häver han ur sig ”Tagga ner, det går för fort”. Det kanske det gjorde…men orka ta de lugnt om flytet kommer.

Sen började helvetet. Uppförsbackarna som skulle ta mig upp till toppen. Det blev lååånga kilometrar. Mentalt nerbruten och tempot sjönk. Luftvägarna kämpade med kramp och slem. Tårarna rann, svetten rann och camelbacken var tung. Fötterna blev bly, låren kändes som de köttigaste i världen. Hjärnan skriker ”Stanna du dör, du dör snart”. Kroppen skriker ”Sluta plåga dig, stanna”. Men jag stannade inte idag. Idag fullföljde jag de där förbannade backarna. Till min fördel var Senad som ropade uppmuntrande och gav mig lite mer energi. När han sedan stod vid målet kändes det som en stor seger. Äntligen! Jag klarade av de där j-vla backarna utan stop och utan direkt uppladdning!

24km – 2:04:04

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Åsas Höjd

Annonser

2 thoughts on “Highpointing – Sprang till länets högst belägna väg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s