Vindens påverkan vid löpning

En långdragen vecka avslutades med besök i Hufvudstaden och ett litet vassare pass i vinden.

Har man vuxit upp med vind så är det svårt att egentligen ha svårt för det. Eller så har man just det, svårt. Det är inte ett trevligt element, i synnerhet då vi springer i det. Negativa effekterna blir tex att man känner sig mer nerkyld än vanligt. Fortare dessutom. Dagens pass förstod vi skulle bjuda på vind men det gjorde föga, det trevliga sällskapet i form av Anders från Avesta OK gjorde passet lätt trots vind.

Vi bor i en del av vårt landskap som inte bjuder in till platt löpning. Det är som så att inte en endast km i våra omgivningar är helt platt. Oavsett hur det går så springer vi antingen uppför eller nerför. Men det spelar ingen roll. Det ger styrka och därför känns det ändå bra. Senad menar att han blivit mycket starkare sedan han flytta från Skåne. Dels löpekonomiskt men även rent pannbensmässigt också. Skåne är relativt lätt att springa i. Därför blir det också att man vänjer sig vid det som är lätt och därför så utmanar man inte sig själv i första taget heller brukar han säga.

Dagens pass blev alltså blåsigt men vi försöker att ta med oss det positiva. Det kändes bra. Annars har den senaste veckan varit på sätt och vis smärtsam och tröttsam. En av oss lever med en smärta i höger benhinna och den andra lider av en segt och konstant trötthet. I övrigt pinnar vi på så gått det går. En sorts yttre påverkan har också infunnit sig. Tråkigheter i vår omgivning har orsakat att vi suttit med djupa tankar och funderingar kring vad det är som verkligen är viktigt. Utan att säga för mycket men det har känts som att hela byn är i en sorts sorg. Känslorna är många. Må du vila i frid.

unnamed

Vi fick med oss lite nya skor från Stockholm. Claes från Löplabbet försåg oss med två fina par. Åsa fick tag i ny version av Brooks Pure Connect och Senad har efter mycket om och men hittat en ersättare till hans älskade Adidas Adios (Första upplagan) i form av New Balance R1400. Båda dessa par är relativit lätta och följsamma med inslag av mjukhet. Skönt!

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Annonser

2 thoughts on “Vindens påverkan vid löpning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s