Polars RC3GPS…

Garmin har sedan länge varit ett vanligt inslag i Senads löparvardag. Från början fanns det en enkel variant av Suunto med där det bara var pulsen som spelade roll. För att lättare logga tider och mängd blev det en Garmin 305 som under lång tid användes väldigt flitigt och småningom också dog en värdig död. Senad har också använt en Garmin 110 men under tiden den brukades så förekom det ofta svordomar på sju olika språk.

Under lång tid har därför Polar inte varit en klocka som prioriterats. Tills de för en tid sen lanserade sin version av GPS mottagare där man INTE behöver ha fotpod. Sedan dess har Senad sneglat på deras RC3GPS.

DSC06340

Klockan är lätt att ta på och lätt att ha på handleden. Senad störs inte av den trots dess någorlunda klumpighet. Det finns åtta olika displayalternativ där man själv kan välja vad man vill ha för info. Varje alternativ har tre olika saker den beskriver, t.ex. kan det vara puls, snittid per km och mängd. Nedan syns en av Polars klassiker PE 300.

Polar 300

Sen har man möjlighet att via sin dator och programmet polar personal trainer få massvis av information. För den som är statistiknörd så är det ett ypperligt tillfälle att efter varje pass förkovra sig i information. Från översiktssidan kan man klicka sig vidare till alla sorters info.

ÖversiktAllting är väldigt tydligt även för den som inte är särskilt intresserad av varken statistik eller att koppla upp sig på nätet. Ibland är det nästan lite overkill med info men det är inget man störs av.

Höjd Backe

Klockan finns i två färgalternativ. En röd som den Senad har valt (mest för att han vet att de finns de som kommer störa sig på den extremt röda varianten av röd) och i svart. Klockan är ”snygg” att beskåda och uppfyller mer än väl alla behov man har som löpare. Är det något man kan klaga på så är det batteritiden men det känns också som overkill då 12 h i aktivt läge med GPS räcker väldigt långt och till många pass utan att man behöver ladda den i onödan. Sen så kan man ju undra hur många pass man gör per år som är längre än 12 h?

Karta och tidKartan som visas i datorprogrammet är också väldigt tydlig och vill man snegla på sina km-tider så har man den möjligheten också.

TempoNågonstans vill Senad mena att Polar är mycket tydliga och väldigt långt före de andra alternativen på marknaden. Iallafall när det gäller pulsklockor. Sedan 1975 har den finska jätten levererat pulsklockor av världsklass. Det är inte konstigt att märken som Suunto (också från Finland) hakade på trenden något senare. Senad är nöjd med klockan och har inga större saker att anmärka på. Ett bra träningsredskap med många alternativ till hur man vill följa sin träning.

Som slutord kan man också tillägga. Oavsett om ni har en klocka som mäter puls och den har GPS osv, bli inte slavar under den. Det är ni som individer som ska styra träningen och inte tvärtom. Må väl där ute, kuta på! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s