Skidbacke! Igen!

Vi tycker om när det är jobbigt. Vi vill inte vara bekväma. Därför är det på sätt och vis bra att Skidbackarna i Högbyn är så pass tillgängliga och ogästvänliga som de är. Snön hade åter lagt sig under natten. Det var ca tio cm och den hårda vinden hade piskat upp den rejält. Under ytan fanns tydliga tecken på vår. Vattnet ringlar sig sakta men säkert nerför berget. Snart är snön borta och vintern övergår sakta men säkert till en bister vår.

Tanken med dagens pass var att vi skulle dels reka mer men också köra ett par vändor upp och nerför. Vi har tre långa skidbackar som vi har lagt fokus på och en kort som man kan använda för mer explosiv träning. Den korta är ca 120 meter lång. De längre mäter mellan 550-650 meter, lite beroende på startpunkt. Idag hade vi vår vän Malek med oss. Han gillar också utmaningar och det är roligt att se att någon som inte vanligtvis springer tog sig ann Högbyns backar med stor vilja och anda! Roligt!

Senads nya klocka från Polar (RC3GPS) med tillhörande pulsband funkade bra en dag som denna. Pulskurvan nedan visar på ansträngningen i backen och den rätt så hårda skillnaden i höjd. Det går inte så fort men det är inte meningen heller. Hjärtat får jobba och det är det som spelar roll för förbättrad syreupptagningsförmåga!

Backträning

Höjd Backe

Det är väldigt roligt att få ta del av och vara i den naturen man har utanför dörren. Att sen också få chansen att göra det med gott sällskap är desto roligare. Träningen i sig blir så mycket enklare och man får den extra motivationen. Om några veckor så hoppas vi att vädret stabiliserat sig och att marken är något fastare. Vi kommer nämligen fortsätta att ösa uppför skidbackarna och ju jobbigare det kan bli. Desto roligare kommer vi ha!

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Annonser

4 thoughts on “Skidbacke! Igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s